‘Apple ontslaat 800 hebberige medewerkers’

Volgens Ars Technica probeerden ongeveer 800 Apple-medewerkers die een gratis iPhone hadden ontvangen, ook nog eens $100 tegoed op te strijken. Een deel van hen zou zijn ontslagen.

MuizevalArs Technica beweert dat misschien wel 800 Apple-medewerkers zijn ontslagen, omdat ze bovenop de gratis iPhone ook nog eens $100 tegoed voor de Apple Store hadden ontvangen. De $100 was bedoeld om vroege iPhone-kopers te compenseren voor de plotselinge prijsdaling. Medewerkers waren ervan uitgesloten.


En waarom zouden ze ook recht op het tegoed hebben? Apple had immers beloofd om alle fulltime medewerkers en parttime medewerkers die meer dan een jaar in dienst zijn een gratis iPhone te geven. Ars Technica hoorde het nieuws uit twee verschillende bronnen. Het betekent dat Apple ongeveer $80.000 extra kwijt was aan tegoedbonnen voor medewerkers die toch al een mazzeltje hadden gehad.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.