Nieuwe tv-series met Apple-smaakje

Dit najaar zijn er weer veel nieuwe tv-series op de (Amerikaanse) buis. We hebben er drie uitgekozen, waarin iPhones en Apple-producten een belangrijke rol spelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Back to YouDit najaar komen er een paar nieuwe tv-series op de buis (of beter gezegd: in de nieuwsgroepen) waarin de iPhone en andere producten van Apple een grote rol spelen. Van alle drie tv-series zijn al de eerste vier afleveringen verschenen, dus je kunt meteen kijken of het iets voor je is. De drie tv-series zijn Journeyman (NBC), Moonlight (CBS) en Back to You (Fox) en ze draaien allemaal om verslaggevers die voor hun werk afhankelijk zijn van de iPhone.

Over Journeyman (NBC) hebben we al eerder iets geschreven. De show is beschikbaar in de Amerikaanse iTunes. Elke maandagavond is er een nieuwe aflevering. In deze science-fiction/dramaserie speelt een verslaggever van een krant de hoofdrol. Hij werkt in San Francisco en komt er op een dag achter dat hij terug kan reizen in de tijd, maar hij weet niet hoe dat kan. Zijn huwelijk gaat eraan, maar zijn iPhone blijft zijn trouwe metgezel, ook wanneer hij tijdreist. De iPhone helpt deze verslaggever bij het researchen van artikelen, wanneer hij niet op kantoor is. Thuis gebruikt hij een MacBook Pro.

Aan de hand van zijn iPhone kan Journeyman zien of hij in 2007 terug is. Alleen dan werkt de iPhone. Omdat de iPhone eerder niet bestond, werkt ‘ie ook niet in voorgaande jaren. ‘No network connection’ is een aanwijzing dat de hoofdpersoon zich weer eens in het verleden bevindt.

De volgende tv-show is Moonlight, waarvan elke vrijdag een nieuwe aflevering verschijnt. Deze serie gaat over Mick St. John, een vampier die als privédetective werkt en mensen in bescherming neemt. Zijn favoriet is Beth Turner, een journalist van een roddelblaadje. In de pilot-aflevering duikt Turner onder een politie-afzetting door om foto’s te maken van het plaats delict. Die foto’s maakt ze uiteraard… met een iPhone. Verderop in de serie komt de iPhone nog vaker in beeld, om foto’s te maken van meer bewijsmateriaal. Buiten de politie om lost deze hedendaagse Mrs. Marple zelf wel even het zaakje op.

De derde serie is de comedy Back to You, met elke woensdagavond een nieuwe aflevering. Het speelt zich af bij een tv-station, met als belangrijkste ingrediënten: humor, grote Apple Cinema Displays en Macbooks. Een iPhone is nog niet gesignaleerd, maar dat kan nog komen, omdat we nog niet hebben gezien hoe hoofdrolspeelster en presentatrice Patricia Heaton haar verhalen uitwerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.