Bernadette Simpao gaat aan de slag bij Apple voor de pr van apps en andere content voor Apple TV.

Apple neemt oud Viacom-medewerker in dienst voor content Apple TV

Apple heeft iemand in dienst genomen die verantwoordelijk wordt voor de PR van allerlei soorten content voor de Apple TV. Ook iTunes en de bijbehorende content valt onder haar hoede.

Bernadette Simpao gaat aan de slag bij Apple voor de PR van apps en andere content voor Apple TV.De geruchten gaan al lange tijd dat Apple veel meer wil doen met de Apple TV. Zo zou Dr. Dre een hoofdrol spelen in Apple’s eerste eigen tv-serie, terwijl er ook al heel lang geruchten gaan over een eigen tv-dienst. Om alle content in goede banen te leiden heeft Apple een oud Viacom-medewerker in dienst genomen. Viacom is bekend van onder andere MTV en Nickelodeon.

Aan de slag met apps en content voor Apple TV

Het gaat om Bernadette Simpao, een voormalig medewerker van Viacom. Ook was zij werkzaam bij AMC Networks, een bedrijf dat eigenaar is van enkele Amerikaanse zenders zoals BBC America. Bij Viacom vervulde zij de functie van senior director of communications, terwijl ze bij AMC Networks benoemd was als Vice President van Corporate Communications. Bij Apple zou ze aan de slag gaan voor de PR-functie van apps en content voor de nieuwe Apple TV. Ook voor iTunes heeft ze de leiding over de verschillende soorten content, zoals tv, films en apps.

Het is niet vreemd dat Apple iemand in dienst neemt die bekend is met allerlei soorten multimediacontent. Er gaan bijvoorbeeld ook al lange tijd geruchten dat Apple eigen exclusieve muziekvideo’s wil gaan produceren. Ze zouden zelfs al zo ver zijn om in september de eerste details van eigen video-content bekend te maken. Er is echter nog een hoop onduidelijkheid over Apple’s plannen, want eerdere berichten beweerden dat Apple de plannen voor een eigen tv-dienst in de koelkast gezet zou hebben.

Oud Apple-topvrouw naar Twitter

Maar er waren vandaag nog meer wisselingen van de wacht. Waarschijnlijk heb je nog nooit van Natalie Kerris gehoord, maar deze oud Apple-topvrouw heeft een nieuwe baan gevonden. Een jaar geleden kondigde ze via Twitter aan te stoppen bij Apple, maar nu blijkt dat ze bij ditzelfde social media-netwerk aan de gang gaat en verantwoordelijk wordt voor de wereldwijde communicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2016, 21:30
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple tv, itunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.