Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.

‘Apple kondigt in september eigen originele tv-series aan’

Apple zou hernieuwde plannen hebben om eigen tv-series voor iTunes te produceren. Deze zouden onderdeel uit maken van de abonnementsdienst en rond september 2016 aangekondigd worden.

Apple TV met Apple TV Remote en tvOS.

Apple zou weer in gesprek zijn met Hollywood-studio’s over het produceren van eigen en originele videocontent, zoals tv-series. Daar was vorig jaar al sprake van, maar Apple zou nu van plan zijn om de deals in september aan te kondigen, tegelijk met de iPhone 7.

Eigen tv-series van Apple

De gesprekken worden mogelijk geleid door Eddy Cue, Senior VP van Internet Software and Services (bio). Ook Robert Kondrk, VP iTunes content (LinkedIn), zou betrokken zijn bij de gesprekken. De contracten zijn nog niet getekend, maar er liggen volgens bronnen wel al plannen klaar voor de aankondigingen.

Eén van deze plannen is om de deals voor september 2016 rond te krijgen, zodat deze bij de eventuele aankondiging van de iPhone 7 bekendgemaakt kunnen worden. De videocontentplannen worden onderdeel uit van een abonnementachtige dienst. Er wordt al lange tijd gesproken over een eigen tv-dienst van Apple, maar deze plannen zouden in de koelkast gezet zijn. Dit is mede omdat de mediabedrijven de prijs van de abonnementen te laag vinden, waardoor de onderhandelingen destijds stukgelopen zouden zijn.

Dat Apple zelf werkt aan eigen tv-series en eventueel films, verscheen eerder al in een gerucht. Apple zou hiervoor bestaande programma’s over willen kopen. Een geheim bod op Top Gear-presentatoren zou daarvan een voorbeeld zijn, maar die deal ging destijds uiteindelijk naar Amazon.

Apple zou met eigen originele tv-series en een eventuele tv-dienst de aantrekkingskracht van de nieuwe Apple TV willen vergroten. Op dit moment zijn er in enkele landen, zoals de Verenigde Staten en Duitsland, al bestaande tv-series te koop in de iTunes Store, maar tot op heden is dit in Nederland niet mogelijk. Of de eventuele originele tv-series wel de oversteek zullen maken naar ons land, is dan ook nog even afwachten.

Netflix en HBO gooien al enige jaren hoge ogen met eigen, originele series. Bekende voorbeelden zoals Game of Thrones en House of Cards hebben ervoor gezorgd dat beide partijen een grote stroom nieuwe abonnees hebben mogen verwelkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.