apple-music-drake-video1

‘Apple produceert exclusieve muziekvideo’s in eigen huis’

Apple Music is behalve een muziekdienst, radiostation en sociaal netwerk ook een productiehuis voor muziekvideo's. Exclusieve tracks van Pharrell, Eminem en Drake werden door een productieteam van Apple in eigen huis gemaakt.

apple-music-drake-video1Muziekdiensten doen alles om zich te onderscheiden van de concurrentie. Met exclusieve content proberen ze klanten bij andere diensten weg te trekken. Maar Apple lijkt daarin nog een stap verder te willen gaan: ze produceren zélf de muziekvideo’s van topartiesten als Eminem, Pharrell en Drake. Dat beweert de muzieksite Pitchfork.

De video’s van Pharrell’s Freedom, Eminem’s Phenomenal en Drake’s Energy werden allemaal door een productieteam van Apple gemaakt, zegt Pitchfork. En ze zijn allemaal exclusief op Apple Music te horen en te zien. Dat is mooi geregeld: ze weten dat Apple alles regelt en alleen de beste mensen aantrekt voor zo’n project en ze krijgen behoorlijk wat publiciteit via Apple Music. Juist nu is dat interessant, want er zijn momenteel miljoenen mensen met een proefabonnement.

apple-music-drake-video2

Exclusieve single ‘Energy’ van Drake

Vannacht was het debuut van ‘Energy’ (zie hierboven), de nieuwe muziekvideo van Drake. De eerste reacties zijn erg positief: op een knappe manier verandert de rapper in popiconen zoals Justin Bieber, Miley Cyrus en Kanye West. Drake waagt zich zelfs aan een transformatie naar Oprah, O.J. Simpson, Rob Ford en Barack Obama. De banden tussen Apple en Drake zijn nauw: hij heeft een eigen radioshow op Beats 1 en verscheen op het podium tijdens de WWDC-keynote.

apple-music-drake-video3

Het lijkt erop dat exclusieve content een van de belangrijkste speerpunten is van Apple Music. Meteen bij de start van de dienst ging Pharrell’s single ‘Freedom’ in premiere. Het nummer werd elk uur gedraaid als ‘Zane Lowe’s World Record’. Meer aandacht kun je je als artiest niet wensen. Vlak daarna werd een exclusief radio-interview met Eminem aangekondigd. Er is ook een tweewekelijkse show met Dr. Dre, die tegenwoordig op de loonlijst bij Apple staat en de exclusieve rechten gaf om zijn oude album ‘The Chronic’ te mogen draaien.

Volgende exclusieve project met M.I.A.

Apple Music is dus niet alleen een streaming muziekdienst, een radiostation en een sociaal netwerk voor artiesten, maar ook een productiestudio voor nieuw materiaal. En het blijft niet bij korte muziekvideo’s: het volgende grote project is een korte film van M.I.A, zo werd al bekendgemaakt via het officiële Twitter-account van Apple Music.

Deze artieste kondigde aan dat ze bezig is met een audiovisueel project, bestaande uit een korte film en twee nummers van een nieuw album.

‘Oh ok’

Toen Pitchfork een reactie vroeg aan Larry Jackson, hoofd content van Apple Music, reageerde hij op een kenmerkende manier: “Oh ok”. Dit waren de woorden die Spotify CEO Daniel Elk ook intikte op Twitter, op het moment dat Apple Music werd aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2015, 9:22
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.