Apple neemt officieel YouTube-kanaal weer in gebruik

Apple heeft een eigen YouTube-kanaal geopend (eigenlijk heropend). Daarmee kun je alle officiële reclamefilmpjes en aankondigingen op video zien.

apple youtubeEen onhandige eigenschap van Apple’s filmpjes is dat ze bijna altijd in QuickTime-formaat zijn, waardoor je ze niet makkelijk in webpagina’s, blogs en sociale netwerken kunt invoegen. Bij reclamefilmpjes van nieuwe producten zit er niets anders op dan de filmpjes converteren naar een geschikter formaat, of te verwijzen naar pagina’s zoals http://www.apple.com/ipad/#video. Gelukkig heeft Apple nu zelf ook ingezien dat het tijd werd voor een officieel YouTube-kanaal.

Apple had al een officieel YouTube-kanaal, dat recent niet meer werd gebruikt. Op het opnieuw geopende YouTube-kanaal zijn alvast de video’s van de iPad-introductie te bekijken. Het reclamefilmpje dat er te zien is betreft de ‘verbeterde’ versie waarin Flash is weggehaald: op de plaats waar op de website van de New York Times Flash-content had moeten staan, is nu een blauw blokje te zien.

Het YouTube-kanaal bestaat al sinds 21 juni 2005 en heeft ruim 5.000 abonnees. Via knoppen kun je de video’s via Facebook, Twitter, MySpace, orkut, StumbleUpon en Live Spaces delen.

Meer info: YouTube-kanaal Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2010, 22:47
Categorie Apple
Onderwerpen apple, google, video, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.