Cerebro: alternatief voor ‘Find My iPhone’ van MobileMe (jailbreak)

Cerebro is een nieuwe applicatie, die als alternatief voor Find My iPhone in MobileMe dienstdoet. Met Cerebro kun je je locatie van je telefoon vinden via een website.

cerebro logoFind My iPhone is een onderdeel van Apple’s MobileMe, waarmee je je iPhone na verlies of diefstal kunt terugvinden, zoals vorige week nog eens bleek uit het relaas van Sam. Niet iedereen is echter bereid om €79 per jaar te betalen voor een bundel online diensten van Apple, zodat er ruimte blijft voor alternatieven. De meeste daarvan pakken het niet zo handig aan: de vinder of dief moet bijvoorbeeld een applicatie opstarten om de locatiefunctie te activeren of om te zorgen dat er een sms-bericht naar de eigenaar gaat. Als de dief je iPhone wist is de kans klein dat dit gebeurt. Een zojuist verschenen nieuwe applicatie in Cydia lijkt het handiger aan te pakken: Cerebro.

cerebroCerebro is een alternatief voor Find My iPhone in MobileMe en is geheel gratis te downloaden. Bij verlies of diefstal maakt de iPhone verbinding met een webpagina. De applicatie kan laten zien waar je iPhone is en waar het is geweest. Cerebro biedt ook een mogelijkheid aan om alle data van je iPhone te wissen of de data naar een persoonlijke server weg te schrijven. Net als bij Find My iPhone moet je op een website inloggen om te kijken waar de telefoon zich bevindt (deze website heet iFindMyiPhone.com. Je ziet met een pushpin op de kaart (of op satellietbeeld) van Google Maps waar je iPhone is geweest en waar het zich momenteel bevindt:

cerebro website

Een applicatie als Cerebro heeft eigenlijk nog een tweede toepassing: ouders die bezorgd zijn omdat hun kind al een paar uur geleden van school zou thuiskomen, kunnen met Cerebro kijken of het kind niet gewoon nog op school is of met een vriendje mee naar huis is gegaan.

Cerebro is te vinden in Cydia via de BigBoss-repo. Er komt een open source-versie aan, zodat andere ontwikkelaars kunnen meehelpen om Cerebro nog beter te maken.

Meer info: UpscaleRiver
Tipgevers: Buur, Jelle, Ramon

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2010, 21:10
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.