Allerlei apparaten waarop je Apple Music kunt afspelen

Analist: ‘Apple Music wordt de nummer 2 muziekdienst in 2016, met 20 miljoen leden’

Een gerespecteerde analist van de muziekindustrie blikt vooruit naar 2016 en de positie van Apple Music. 'De dienst haalt de 20 miljoen leden, en verstevigt positie als nummer 2 van de streaming muziekdiensten.'

Allerlei apparaten waarop je Apple Music kunt afspelen

Apple Music zou in 2016 zijn positie als nummer twee op de muziekmarkt (achter Spotify) verder versterken. Mark Mulligan, de gerespecteerde analist van de muziekindustrie, denkt dat de muziekdienst van Apple volgend jaar de 20 miljoen abonnees haalt.


In een onderzoek van Midia Research (via Business Insider) blikt Mark Mulligan vooruit op 2016. Mulligan denkt dat Apple Music alleen maar zal groeien door het sterke begin dat de muziekdienst gemaakt heeft.

‘Apple Music sluit 2015 af met 8 miljoen leden’

Apple Music had er immers maar een paar maanden voor nodig om de op een na grootste muziekdienst te worden. De groei met nieuwe abonnees is aan het einde van het jaar wel wat vertraagd, maar Mulligan denkt dat Apple Music het jaar 2015 afsluit met ‘net iets minder dan acht miljoen leden’.

Bekijk ook

Apple Store-medewerkers krijgen 9 maanden Apple Music als kerstcadeau

Apple geeft medewerkers van de Apple Store 9 maanden Apple Music cadeau. Eerder kregen ze al urBeats oordopjes.

In 2016 groeit Apple Music flink door, naar een ledenaantal van 20 miljoen, wat niet genoeg is om Spotify van de troon te stoten. Volgens Mulligan moet er echter nog wel wat gebeuren om de positie van Apple Music te versterker.

Zo zou Apple beter zijn best moeten doen om bestaande iTunes Radio-gebruikers de overstap naar Apple Music te laten maken. Ook is de analist ervan overtuigd dat Apple alles in de strijd gooit om zoveel mogelijk grote muzieklabels aan zich te binden.

Apple liet op 20 oktober nog weten dat Apple Music op dat moment 6,5 miljoen betalende gebruikers had. Dit betekent dat zo’n 60% van de elf miljoen proefabonnees ervoor kozen om voor Apple Music te gaan betalen.

Blijf jij Apple Music gebruiken in 2016?

Hoe denk jij inmiddels over Apple Music? Heb je al een abonnement, ga je het nemen of heb je er geen interesse in? Laat het aan ons weten door de poll in te vullen in het onderstaande artikel.

Bekijk ook

iCulture peilt: Ga jij Apple Music in 2016 nog gebruiken?

Apple Music bestaat bijna een half jaar, een mooi moment om de balans op te maken. Ga jij Apple Music nog gebruiken in 2016, of luister je via een andere muziekdienst? Laat het weten door onze poll in te vullen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.