Plex op Apple TV

Plex verbetert serverprestaties door ondertitels om te zetten

Plex focust zich helemaal op ondertitels in de meest recente update voor de iOS-app. Dit moet ervoor zorgen dat je serverprestaties er op vooruit gaan. Ook is een hele lijst met bugfixes doorgevoerd.

Plex op Apple TV

Mediastream-app Plex (link) focust zich naast bugfixes volledig op ondertitels in de meest recente update voor de iOS-app. Dit moet ervoor zorgen dat de serverprestaties er flink op vooruit gaan.

Zodra je versie 4.0.9 installeert, worden ondertitels omgezet naar een formaat dat door de app zelf weergegeven kan worden. Hierdoor hoeft de tekst niet meer in de videostream ‘ingebrand’ te worden. Dit zorgt volgens Plex voor ‘grote verbeteringen’ op het gebied van serverprestaties.

Plex richt zich op ondertitels

Om van deze nieuwe ondertitelfunctie gebruik te maken heb je een Plex Media Server 0.9.14.5 of nieuwer nodig. Ook voegt de update de mogelijkheid toe om het formaat van ondertitels te wijzigen in de Direct Play-modus. Als je de audiospeler van Plex gebruikt, zullen lange songtitels ook voorbij scrollen, in plaats van dat ze op het scherm gedrukt staan.

De update repareert ook een flinke lijst aan bugs, zoals de resolutie van afbeeldingen en problemen met het invoeren van de pincode.

De officiële app van Plex verscheen op 2 november voor de Apple TV. Met de app kun je films, tv-shows, muziek en foto’s streamen van een server die je lokaal hebt ingericht. Een handige manier om lokaal te streamen dus, als je een indrukwekkende filmcollectie hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2015, 12:00
Categorie Apps
Onderwerpen films, ondertiteling, plex

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.