‘Apple mocht Google Maps nog meer dan een jaar gebruiken’

Het contract tussen Apple en Google over het gebruik van Google Maps was nog meer dan een jaar geldig. Dit beweren twee onafhankelijke bronnen.

Maps iOS 6Het contract tussen Apple en Google over het gebruik van Google Maps was nog meer dan een jaar geldig. Dit schrijft The Verge op basis van twee bronnen bekend met de verhoudingen tussen beide bedrijven. De beweringen maken duidelijk dat Apple helemaal niet gedwongen was om in iOS 6 een eigen Kaarten-app te introduceren. Apple kon immers nog een jaar lang vooruit met Google Maps. Bij de YouTube-app zou het contract wel zijn afgelopen.

Google’s Eric Schmidt vertelde eerder deze week nog dat hij Apple graag nog Google Maps zag gebruiken. Uiteindelijk was het volgens Schmidt’s Apple’s keuze.

Waarom Apple nu al een eigen Kaarten-app heeft geïntroduceerd is niet duidelijk. The Verge speculeert dat Apple bang was achter te liggen op Google Maps voor Android, waarop turn-by-turn navigatie al mogelijk is. Volgens The Wall Street Journal zou Google ook niet blij zijn geweest met Apple’s eisen bij een toekomstige contractverlenging, terwijl Google ook meer reclame in de Maps-app wilde zien.

Apple’s nieuwe Kaarten-app is sinds de verschijning van iOS 6 op 19 september voor veel iOS-apparaten beschikbaar. Niet iedereen is even blij met de ingebouwde kaarten: informatie in de app zou incompleet zijn, of soms zelfs niet kloppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2012, 10:59
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen google, google maps, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.