Mobistar-inschrijving iPhone 5 verloopt moeizaam voor sommige klanten

Mobistar gaat pas zaterdag 29 september de iPhone 5 verkopen. De afhandeling van de wachtlijsten verloopt echter niet zoals gepland.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mobistar-kantoorKlanten die zich vroegtijdig hebben ingeschreven voor de iPhone 5 bij Mobistar, melden dat ze niet de beloofde uitnodiging hebben gekregen om het toestel af te halen. Mobistar kondigde eerder al een vertraging aan, waardoor ze pas op zaterdag 29 september kunnen beginnen met de verkoop van de iPhone 5. Dat is een dag later dan Apple had beloofd. Een gepland lanceerevenement op vrijdag gaat wel gewoon door. Klanten die 100 euro voorschot bij een Mobistar-verkooppunt hadden betaald en hoog op de wachtlijst stonden, melden nu dat ze nog steeds niets hebben gehoord.

De oorzaak van het probleem lijkt te zijn, dat verkooppunten geen e-mailadressen van klanten hebben genoteerd, waardoor ze geen uitnodiging per mail hebben ontvangen. Mobistar verwijst terug naar het Mobistar Center waar klanten hun voorschot al hebben betaald, om een nieuwe iSwap uit te voeren. Daardoor kunnen ze wel hun plaats op de wachtlijst verliezen.

Alleen klanten die gebruik hebben gemaakt van de iSwap-actie en al een nano-simkaart hebben aangevraagd kunnen het toestel aanschaffen. Bovendien moet je in het bezit zijn van een bevestigingsmail, om zaterdag de iPhone bij Mobistar te kunnen afhalen.

Losse toestellen zijn voorlopig niet verkrijgbaar in België via de gangbare verkoopkanalen. De kans dat je bij andere operators, de APR’s en winkelketens zoals Media Markt en Vandeborre sneller in bezit komt van een iPhone 5 is klein: in België moeten de meeste winkels hun iPhones via Mobistar inkopen.

Gele stoelendans bij Telenet

Telenet, de Belgische provider die vorige week de tarieven al bekendmaakte, laat ons weten dat ze hun toestellen rechtstreeks bij Apple inkopen. Daardoor is Telenet niet afhankelijk van de schaarste bij Mobistar. Op de website van Telenet is te lezen dat de levertermijn meer dan twee weken kan bedragen. Telenet organiseerde vorig jaar een succesvolle actie bij de introductie van de iPhone. Dit jaar is er op donderdag 27 september een geelste stoelendans in Gent, waarmee tien mensen alvast een iPhone 5 kunnen winnen. De 27e kleurt Gent geel. Wie zich inschrijft en langskomt met een gele stoel kan meedoen met de stoelendans, waarbij de tien beste kandidaten met een iPhone 5 maar huis gaan. Tijdens het evenement zorgt Jonas van Geel voor vermaak en de Gentse dj TLP zorgt voor de muziek.

iPhone 5 in online Apple Store

Wie snel in bezit wil komen van een iPhone kan wellicht het best in de online Apple Store kopen. Apple heeft nog niet bekendgemaakt hoe laat de verkoop in de Belgische en Nederlandse online Apple Store van start gaat. Een voorinschrijving zoals in andere landen, heeft in Nederland en België niet plaatsgevonden. Op 28 september komt de iPhone 5 officieel beschikbaar in Nederland, België, Oostenrijk, Tsjechische Republiek, Denemarken, Estland, Finland, Hongarije, Ierland, Italië, Liechtenstein, Letland, Luxemburg, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Update: abonnementen bij Mobistar

Vandaag werd ook bekend, dat Mobistar prijzen van abonnementen in het duurdere segment gaat verlagen. Panter Unlimited (met onbeperkt internet) gaat omlaag van 90 naar 75 euro en Kangoeroe (met onbeperkt bellen) gaat omlaag van 70 naar 60 euro per maand. Ook krijgen de klanten bij het Panter-abonnement meer beltegoed: het gaat van 7 naar 10 uur per maand. De Belgische telecomoperator gaat ook 20 procent extra korting bieden aan klanten die een abonnement voor minimaal 12 maanden afsluiten.
Mobistar vernieuwde het aanbod vorige maand al met een nieuw prepaid-model. Klanten betalen 15 euro voor 2GB data, 60 belminuten en 1.000 sms’jes. Wie 20 euro betaalt krijgt 80 belminuten en 5.000 sms’jes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2012, 16:33
Categorie Providers
Onderwerpen belgische apps, mobistar, telenet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.