Schakelaar ‘Wi-Fi- en mobiel netwerk’ verwijderd uit uiteindelijke versie iOS 6

De schakelaar 'Wi-Fi- en mobiel netwerk' is in de uiteindelijke versie van iOS 6 verwijderd. Hiermee kon je uitwijken naar een mobiele verbinding als een Wi-Fi-netwerk slecht presteerde.

wifi-of-mobiel-netwerkHet vorige week verschenen iOS 6 mist tenminste één functie die in een eerdere bètaversie wel zat: de schakelaar ‘Wi-Fi- en mobiel netwerk‘. Door deze optie aan te zetten, konden apps gebruikmaken van je mobiele dataverbinding als een Wi-Fi-netwerk problemen ondervond. Sinds de Golden Master en de uiteindelijke versie van iOS 6 zijn verschenen, is de schakelaar nergens te bekennen.

De schakelaar was vooral handig voor mensen die last hebben van instabiele Wi-Fi-netwerken. Je kon de optie uitschakelen als je bang was onbedoeld veel mobiele data te verbruiken, terwijl je maar een beperkte internetbundel hebt.

Waarom Apple de optie heeft verwijderd is nog niet duidelijk. Mogelijk werkte de functie niet helemaal naar behoren. Het feit dat een functie in iOS zit verwerkt, hoeft blijkbaar niet te betekenen dat hij ook in de uiteindelijke release zit verwerkt. Afgelopen jaar bleek iOS 5 nog een panoramafunctie voor foto’s te bevatten, die niet zomaar te gebruiken was. Inmiddels is deze functie beschikbaar gesteld voor iPhone 4S- en iPhone 5-bezitters in iOS 6.

De verwijderde optie was handig geweest als er bij langzame Wi-Fi-verbindingen ook werd uitgeweken naar mobiele data. Een aantal iPhone 5-bezitters klaagt op het moment over langzame internetsnelheden via Wi-Fi.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2012, 13:22
Categorie iOS
Onderwerpen ios 6, wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.