Apple: ‘Ruim 40 miljard apps gedownload in App Store’

Apple meldt dat ruim 40 miljard apps zijn gedownload uit de App Store. In december 2012 werd een record gebroken met ruim 2 miljard appdownloads. Er zijn nu 775.00 iOS-apps, waarvan 300.00 voor iPad.

temple runApple heeft bekendgemaakt dat er meer dan 40 miljard downloads in de App Store zijn geteld. Bijna de helft daarvan vond plaats in 2012. In december 2012 werd zelfs een nieuw record gevestigd met ruim 2 miljard downloads. In de App Store zijn nu meer dan 500 miljoen actieve accounts en ontwikkelaars hebben meer dan 775.000 apps gemaakt voor iPhone, iPad en iPod touch. Apple betaalde ze ruim 7 miljard dollar uit, meldt Apple officieel. Als voorbeeld van een succesvolle app wordt Temple Run aangehaald: deze game van familiebedrijf Imangi Studios werd meer dan 75 miljoen keer gedownload. Freemium-titels als DragonVale en Clash of Clans brachten samen meer dan 100 miljoen dollar op.


Eigenlijk is het aantal appdownloads nog iets hoger dan Apple noemt. Bij de 40 miljard gaat het om unieke downloads, waarbij herhaalde downloads (op een ander iOS-apparaat, maar via hetzelfde account) niet zijn meegeteld. Ook is het downloaden van appupdates niet apart meegeteld. De App Store is nu in 155 landen actief en heeft een assortiment met meer dan 775.000 apps. Daarvan zijn 300.000 apps geoptimaliseerd voor de iPad. Apple noemt in het persbericht nog meer apps en ontwikkelaars die hun succes te danken hebben aan de App Store. Uber, Flipboard, HotelTonight en AirBnB konden groeien dankzij de App Store.

clash of clans ipadGrote namen als Electronic Arts, Ubisoft, Autodesk en Marvel zijn prominent aanwezig in de App Store. “Wij wilden alleen maar een leuk, niet al te moeilijk spelletje maken, maar toen de game eenmaal in de App Store stond, vloog hij over de virtuele toonbank”, meldt Keith Shepherd van Imango Studios. En: “Om Autodesk bij iPhone-bezitters te promoten, zijn we klein begonnen met de app SketchBook”, aldus Samir Hanna van Autodesk. “Drie jaar later hebben we een aanbod van 20 iOS-apps, die meer dan 50 miljoen keer zijn gedownload.” De cijfers van Apple laten zien dat de groei er nog lang niet uit is. In de periode van 10 juli 2008 tot 31 december 2011 werden net zoveel apps gedownload als in de periode van 1 januari tot 31 december 2012.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2013, 14:58
Categorie Apple
Onderwerp app store
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.