Mindstorms EV3: Lego-robots besturen vanaf je iPhone

De Lego Mindstorms EV3 is een nieuwe Lego-computer die vanaf je iOS-apparaat bestuurd kan worden.

Mindstorms EV3Fervente Lego-bouwers kunnen al langer met behulp van het Mindstorms-uitbreidingspakket creaties tot leven brengen: de Mindstorms-computer kan dan worden aangesloten op speciale Lego-motoren in je bouwwerk. Op deze manier laat je bijvoorbeeld een Lego-auto rijden. Een nieuwe versie van de Mindstorms-computer genaamd Mindstorms EV3 kan tevens worden verbonden met je iPhone of iPad. Met nieuwe pakketten die binnenkort op de markt komen, kun je bijvoorbeeld een robotschorpioen maken die je via een commando binnen een bijbehorende iOS-app laat rondlopen.

Heb je geen iPhone bij de hand, dan communiceer je gewoon via de ingebouwde usb-poort met de nieuwe Mindstorms-computer. Een SD-kaartslot laat je het ingebouwde geheugen uitbreiden. Ook zijn in de nieuwe versie de programmeerbare mogelijkheden verbeterd: zo zorgt een infraroodsensor ervoor dat je creatie objecten kan detecteren en ontwijken.

Je zult wel flink in de buidel moeten tasten voor de nieuwe Lego-computer: de Mindstorms EV3 zal vanaf de tweede helft van 2013 worden verkocht voor een adviesprijs van €349,99. Lego is overigens niet de eerste die met een iPhone-ondersteunende Lego-computer komt: speelgoedblok ATOMS Express van voormalig Apple-medewerker Michael Rosenblatt beloofde vorig jaar al hetzelfde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2013, 14:30
Categorie Accessoires
Onderwerp lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.