Amy Hess van FBI

Apple en FBI op 19 april opnieuw naar hoorzitting van Congres

Apple en de FBI staan op 19 april opnieuw voor het Amerikaanse Congres, om het debat over encryptie voort te zetten.

Apple en de FBI staat op 19 april weer tegenover elkaar, om te praten over encryptie. De FBI-zaak in San Bernardino heeft tot nationale discussies geleid over het recht op privacy. Ook al is de zaak in San Bernardino afgesloten, de discussie gaat nog wel even door. Op 19 april moeten beide organisaties voor het Amerikaanse Congres verschijnen om te worden gehoord.

Amy Hess van FBI

Nieuwe hoorzitting op 19 april

Apple’s hoofdjurist Bruce Sewell zal daarbij van de partij zijn. De FBI stuurt deze keer niet directeur James Comey, die tijdens de vorige hoorzitting aangaf niet op de hoogte te zijn van alle technische details. In plaats daarvan zal Amy Hess (foto) plaatsnemen, executive assistant director for science and technology bij de FBI. Zij moeten voor twee aparte zittingen verschijnen, waarbij ook enkele rechtshandhavers en technologie-experts zullen aanschuiven.

Hess is de vrouw die de leiding heeft over de FBI’s Operational Technology Division (OTD). Deze afdeling beheert de soms controversiële high-tech tools die de FBI gebruikt om toegang te krijgen tot informatie, zo blijkt een portret van The Washington Post.

Congres hoorzitting FBI Comey

Vorige maand verschenen FBI-directeur James Comey en Bruce Sewell voor een commissie van het Congres. De video daarvan is nog steeds integraal te bekijken.

Op het moment van bovenstaande hoorzitting was nog niet bekend dat de FBI vlak daarna de rechtszaak in San Bernardino zou uitstellen, omdat ze een methode beweerden te hebben gevonden. Dat bleek ook het geval: een paar dagen later meldde de FBI dat ze toegang hadden tot de iPhone 5c uit San Bernardino. Een groep hackers zou ze daarbij hebben geholpen.

Tijdens de nieuwe hoorzitting voor het Congres gaat het vooral om de discussie over encryptie en hoever bedrijven daarin moeten gaan om data van klanten te beschermen. Er ligt inmiddels een kladversie voor nieuwe wetgeving, waarin techbedrijven worden gedwongen om data van klanten in leesbaar formaat te overhandigen aan overheidsdiensten. Maar het is de vraag of die wetgeving wel kans maakt, omdat sommige senatoren het te ver vinden gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2016, 8:26
Categorie Apple
Onderwerp fbi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.