Apple maakt scheiding tussen iPhone- en iPad-applicaties

Apple heeft een scheiding aangebracht in de Amerikaanse App Store, waarbij je niet meer iPhone- en iPad-applicaties door elkaar ziet. Je voorkomt daarmee kostbare fouten bij het kopen van apps.

Bij het lijstje van gratis applicaties van afgelopen zondag bleek al hoe lastig het tegenwoordig is om iPhone- en iPad-applicaties van elkaar te onderscheiden. Bij veel applicaties weet je pas na het bestuderen van de systeemvereisten dat je voor sommige applicaties toch echt een iPad nodig hebt. De omschrijving waarschuwt er zelden voor. Dat wordt dus oppassen, vooral als je betaalde applicaties koopt. Wie dat gezeur over de iPad wel eens zat is, of gewoon geen fouten wil maken bij het kopen, kan maar beter in de Amerikaanse App Store gaan shoppen. Daar heeft Apple namelijk een schakelaar iPhone/iPad bovenaan de pagina gezet.

Je krijgt dus niet meer alles dubbel te zien: aparte toplijstjes voor iPhone- en iPad-applicaties, maar alleen de applicaties voor het apparaat waarin jij geïnteresseerd bent. Ook stoot je bij het doorbladeren van de App Store niet meer op applicaties die ongeschikt zijn voor jouw apparaat. De iPad-gebruikers kunnen alle oude iPhone-applicaties op hun apparaat gebruiken, maar als je een applicatie koopt heb je natuurlijk liever eentje die specifiek is aangepast voor het grotere scherm.

In de Nederlandse App Store is de verandering nog niet doorgevoerd; wellicht moeten we daarop wachten tot de iPad officieel in Nederland is gelanceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2010, 11:31
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen app store, apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.