Apple komt eind oktober met geheel vernieuwde iTunes 11

Apple heeft zonet een gloednieuwe versie van iTunes voor de Mac en pc bekend gemaakt. Dat deed het bedrijf op de conferentie omtrent de aankondiging van de nieuwe iPhone.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe iTunes 11 voor de MacApple introduceert een geheel nieuwe versie van iTunes aan het einde van oktober. iTunes 11 wordt dan verkrijgbaar voor Mac OS X en Windows. De nieuwe iTunes krijgt een totale makeover en een nieuwe minispeler met volledige functionaliteit. De iTunes Store binnen de toepassing lijkt voortaan meer op de aankomende iOS 6-versie die op 19 september verkrijgbaar wordt. Een van de leukste mogelijkheden is dat iTunes je positie in de muziek onthoudt en op de iPhone verder kan gaan met waar je gebleven was – en andersom.

Vernieuwde minispeler iTunes 11De vernieuwde minispeler is een van de belangrijkste vernieuwingen aan iTunes. Apple presenteerde die vanzelfsprekend op een Mac, waarop de minispeler op de achtergrond enkel een albumcover en de naam en artiest van een nummer laat horen. Ga je erop staan met je muis, dan kan je echter meteen naar het volgende of vorige nummer gaan. Ook kan je met het vergrootglas naar nummers zoeken binnen je muziekbibliotheek. Met een lijstknop zie je een overzicht van de aankomende nummers, en de volgorde daarvan kun je meteen aanpassen. Die lijstknop komt overigens ook terug als de applicatie niet in de minispeler-stand staat.

Filminformatie in iTunesElk album in iTunes krijgt voortaan de functie ‘in the store’ waarmee je kan zien wat de populairste nummers van een artiest zijn, en dienst meest geliefde albums. Artiesten kunnen voortaan bovendien foto’s delen met jou als gebruiker. In de presentatie van Apple werd dat onderstreept door Coldplay, waarvan je foto’s in iTunes kan bekijken. Wat betreft het uiterlijk van de applicatie, liet Apple vooral een albumweergave zien waarop je alle albums in een overzicht ziet. Dat overzicht kan ook per artiest worden weergegeven. Nieuw is daarnaast een splitscreen-weergave waarmee je nummers aan een afspeellijst kan toevoegen terwijl je je muziekcollectie doorbladert.

iTunes 11 nieuwe storeMet tabbladen bovenin de applicatie wissel je tussen muziek, apps, boeken en films. Niet meer onder het playlist-overzicht links dus. De iTunes Store in iTunes 11 lijkt met name op de iPad-versie van iOS 6. Bovenin beeld is een balk net zo breed als de toepassing, waarin je een uitgelichte selectie van media ziet. Daaronder prijken een sectie met nieuwe muziek en aanbevolen muziek, waar rechts een menu met Quick Links staat zoals je die nu ook al rechts in de applicatie aantreft.

In totaal zijn er 26 miljoen liedjes in de iTunes Store te koop, en er zijn meer dan twintig miljard liedjes gekocht via de dienst in de laatste negen jaar. 66 Procent daarvan is gekocht via iOS-apparaten. In totaal gebruiken 200 miljoen gebruikers iTunes in combinatie met Apple’s iCloud. Er zijn meer dan 15 miljard liedjes gedownload via de online opslagdienst van Apple.

Apple heeft nog niet bekend gemaakt op welke datum iTunes 11 beschikbaar zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 21:13
Categorieën Apple, Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.