Apple: ‘De iPad wint marktaandeel, 250.000 apps’

Het marktaandeel van de iPad neemt weer toe na een mindere periode. Dat zegt Apple-directeur Tim Cook op de conferentie voor de onthulling van de iPhone 5 op 12 september 2012.

Wereldwijd iPad marktaandeelDe iPad is in totaal meer dan 84 miljoen keer verkocht. Dat maakte Apple bekend op haar conferentie omtrent de nieuw aangekondigde iPhone 5 zonet. Alleen al in het kwartaal tussen april en juni dit jaar, gingen er maar liefst 17 miljoen iPads over de toonbank. Volgens directeur Tim Cook heeft Apple daarmee weer marktaandeel heroverd van andere tablets.

In het kwartaal was de iPad goed voor 68 procent van alle tabletverkopen op de markt. Wat het marktaandeel van de iPad in de periode daarvoor was, werd niet bekend gemaakt. Wel zegt Apple dat maar liefst 91 procent van al het internetverkeer vanaf tablets afkomstig is van de iPad. “Ik weet niet zo goed wat mensen met andere tablets doen”, grapte Cook op het podium.

Meer dan 100 apps per klantDe App Store telt in totaal 250.000 apps voor de iPad, op een totaal van 700.000 van heel iOS. De gemiddelde gebruiker downloadt volgens Apple meer dan 100 apps – en negentig procent van de apps wordt elke maand wel een keer gedownload.

Apple heeft in totaal 400 miljoen iOS-apparaten verkocht. De iPhone en iPod touch zijn 316 miljoen keer verkocht. Apple maakte geen verdere onderverdeling van die cijfers.

Op de keynote in maart dit jaar, waarop de laatste iPad uit de doeken werd gedaan, maakte Apple bekend dat er in 2011 in totaal 315 miljoen iOS-apparaten werden verkocht. In totaal tekenden de iPhone, iPod touch en iPad voor 76 procent van Apples omzet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 19:58
Categorie Apple
Onderwerpen apple, conferentie, ipad, marktaandeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.