Apple haalt Wobble iBoobs na maanden uit de App Store

Apple heeft de applicatie Wobble iBoobs na maanden uit de App Store gehaald, omdat er klachten binnenkwamen over ongepaste content. De applicatie bevat echter geen blootfoto's, want die moet de gebruiker zelf toevoegen.

wobbleVele maanden nadat de applicatie werd goedgekeurd in de App Store, heeft Apple besloten dat ze Wobble iBoobs toch wat ongepast vinden. De ontwikkelaar heeft de afgelopen maanden ongeveer $300.000 met deze applicatie verdiend. Maar Apple zegt “recent meerdere klachten” te hebben ontvangen van klanten. De applicatie is nu verwijderd uit de App Store, ook al bevatte het zelf geen aanstootgevende content.

wobbleHet ging er maar net om, wat de gebruiker er zelf mee deed. Wobble iBoobs werd aanvankelijk aangeboden onder de korte naam Wobble. Je kon ermee gebieden in een foto markeren, die vervolgens gingen wiebelen.

De foto’s zelf werden niet meegeleverd. Om uit te leggen dat het na maanden opeens niet meer OK is om een dergelijke applicatie uit te brengen in de App Store, begint Apple de brief aan ontwikkelaar Glentwood met de tekst: “The App Store continues to evolve, and as such, we are constantly refining our guidelines.” om vervolgens uit te leggen: “We have decided to remove any overtly sexual content from the App Store, which includes your application.” Wobble iBoobs was verkrijgbaar in een normale versie (€0,79) en een premiumversie (€1,59).

Onderstaand filmpje geeft een indruk wat de applicatie deed:

Voor dit filmpje geldt een leeftijdsgrens. Mogelijk moet je inloggen bij YouTube om het filmpje te kunnen zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2010, 8:27
Categorieën Achtergrond, Apps
Onderwerpen app store, wobble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.