iPhone-patenten: verbeterde video-input en NFC

Apple dient heel wat patenten in. Twee nieuw verschenen patenten tonen opnieuw een videocamera aan de voorzijde en toepassingen van NFC, waarbij je bijvoorbeeld draadloos kunt synchroniseren tussen MacBook en iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple front facing cameraHet is weer tijd om aandacht te besteden aan patenten van Apple. Een pas gepubliceerd patent stelt verbeteringen voor in de video-input van draagbare apparaten. Tijdens het productieproces van camera-modules kunnen er kleine afwijkingen optreden, bijvoorbeeld in dikte van de lens of kleurgedrag. Om dit op te lossen heeft Apple een referentiemethode bedacht, waarbij videobeelden met gekleurd licht als uitgangspunt dienen. Een signaalprocessor zou de kleurniveau’s ook kunnen aanpassen op een vooraf gedefinieerd niveau. In de tekeningen in de patentaanvraag komt weer een afbeelding voor van een iPhone-achtig apparaat met een camera aan de voorzijde.

Voor de iPhone zijn nog geen fysieke aanwijzingen gevonden dat er een extra camera in komt, bij de iPad wel. Een ander patent heeft betrekking op Near Field Communications (NFC). In november 2009 werd er ook al een patent van Apple gepubliceerd, waarin diverse toepassingen met codenaam Grab & Go werden uitgewerkt. Daarin werd eenvoudige data-overdracht voorgesteld, bijvoorbeeld via NFC. In het patent dat vandaag is onthuld, is te zien hoe je de iPhone en andere Apple-apparaten via NFC zou kunnen updaten. Een iPhone en een Macbook zijn duidelijk herkenbaar. De iPhone kan ook als sleutel voor je kantoor worden gebruikt, of om je autodeur, hotelkamer of appartement te openen.
nfc patent

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2010, 8:26
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.