Steve Jobs: ‘Batterijduur van iPad maar 1,5 uur door Flash’

Volgens Steve Jobs wordt de batterijduur van de iPad verkort van 10 naar 1,5 uur als hij Flash op de iPad gaat toestaan. Hij zei dat tegen de Wall Street Journal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad flashVolgens Steve Jobs zou Flash-video ervoor zorgen dat de batterijduur van de iPad wordt verkort van 10 uur naar slechts 1,5 uur. Hij beweerde dat tijdens een vergadering bij The Wall Street Journal, waar Jobs Adobe’s Flash-technologie afwees en er bij de krant op aandrong om voor Flash-video’s voortaan een alternatief te vinden. Jobs noemde Flash een “CPU hog” en beweerde dat de batterijduur van de iPad maar 1,5 uur zou zijn, bij gebruik van Flash.

Ook zou Flash beveiligingsgaten bevatten en thuishoren in een rijtje technologieën die al zijn uitgerangeerd, zoals floppydrives, datapoorten en (zelfs!) de cd.

Jobs adviseerde The Wall Street Journal om over te stappen naar H.264. De overstap naar H.264 en het kiezen voor Javascript-gebaseerde diashows met interactieve eigenschappen zou een triviale activiteit zijn. Maar is Jobs’ bewering dat je batterijduur met 85% wordt verkort wel realistisch? In de meest extreme gevallen misschien wel, waarbij het er vanaf hangt of er hardwareversnelling wordt toegepast. Omdat er geen iPad met Flash-ondersteuning komt zullen we het nooit weten. Maar Jobs zou misschien wel iets overtuigender overkomen als hij zijn beweringen realistischer houdt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2010, 9:06
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, batterij, flash, geen tag, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.