Apple gaat Square iPhone-betaalsysteem in Apple Store verkopen

Square is een betaalsysteem waarmee je goedkoop creditcardbetalingen op de iPhone kunt incasseren. Ze kondigen nu aan dat ze exclusief via de Apple Store in de schappen zullen liggen.

square betalingTwitter-medeoprichter Jack Dorsey is al een aantal maanden bezig met zijn nieuwe project: een betaalsysteem op basis van de iPhone met de naam Square. We hebben regelmatig geschreven over Square, een plastic creditcardlezer die je in de hoofdtelefoonaansluiting van de iPhone steekt. Kleine handelaren, bijvoorbeeld op markten of braderieën of op Koninginnedag, kunnen er goedkoop creditcardtransacties mee afhandelen. Betalen met creditcard is voor veel Nederlanders misschien ver-van-m’n-bed, maar je zal als kleine handelaar maar net een rijke oliebaron of Amerikaan treffen, die je Koninginnedag-marktkraam wil leegkopen. Voor die kleine handelaren is Square dan ook bedoeld. Apple gaat het product nog populairder maken door het in de Apple Store te verkopen.

De Square -creditcardlezer zal zowel in de online Apple Store als in de fysieke winkels te koop zijn. Naast de bekende witte kleur is er ook een nieuwe uitvoering, in het zwart. Volgens de fabrikant zijn ze straks het enige betalingssysteem dat je via de Apple Store kunt aanschaffen. Dat is een tegenvaller voor Verifone, die tot nu toe een betaalsysteem via de Apple Store verkocht. De exclusieve overeenkomst met Square betekent dat ze uit de schappen zullen verdwijnen. Square is goedkoper en meer gericht op het web. Bovendien hebben ze een Android-app en zijn daardoor breder georiënteerd.

Je betaalt bij Square $10 voor de creditcardlezer en krijgt daarbij meteen $10 tegoed om je eerste transacties af te handelen. In feite is de Square dus gratis, waarbij het bedrijf met een percentage van de verkopen geld gaat verdienen. Square zou traditionele betalingssystemen kunnen vervangen, maar waarschijnlijk alleen in landen waar creditcardbetalingen gemeengoed zijn geworden. Square verwerkt al meer dan $1 miljoen aan betalingen per dag en krijgt er elke maand 100.000 nieuwe verkopers bij.

Te koop in: online Apple Store (VS)
Downloaden: Square-app (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2011, 12:12
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen apple store, betalen, creditcard, square

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.