Apple-discussieforum heet nu ‘Apple Support Communities’

Apple heeft de discussieforums vervangen door de nieuwe Apple Support Communities. Hiermee kun je hulp krijgen als je tegen problemen aanloopt bij het gebruik van je iPhone, iPad, Mac of ander Apple-product.

apple support communitiesApple heeft het bestaande discussieforum voor gebruikers vervangen door een nieuw platform om hulp bij problemen te krijgen. In de ‘Apple Support Communities’ (ASC) ligt sterker de nadruk op sociale netwerkfuncties. Net als voorheen zijn ze ervoor bedoeld dat gebruikers elkaar onderling gaan helpen, als ze tegen problemen aanlopen. Vorig jaar kondigde Apple al aan dat er wijzigingen op de planning stonden.

In de aankondiging werd de term ‘probleem’ natuurlijk zorgvuldig vermeden; in plaats daarvan sprak Apple over “get the most out of your purchase”. In feite gaat het nog steeds om een supportforum, met verschillende ‘communities’ rond een bepaald product. Je kunt bepaalde discussies beantwoorden of ‘liken’. Inloggen is mogelijk met je Apple ID.

apple discussie forumMet widgets kun je de layout en je persoonlijke weergave aanpassen, waarbij je alleen de producten kiest die jou interesseren. Je kunt bij het onderdeel ‘Your Stuff’ ook bookmarks aanmaken, notificaties instellen en bijvoorbeeld je profiel aanpassen. Er zijn foto’s en avatars voorhanden om je profiel te voorzien van een passend plaatje, met bekende Apple-producten zoals de iBook, eerste generatie iPod en de originele iMac. Als je reageert en zinvolle antwoorden aandraagt, levert dat reputatiepunten op waardoor je statusniveau steeds verder stijgt. Je krijgt dan ook meer privileges, al is niet duidelijk wat ze inhouden. Er zijn in totaal tien statusniveaus, van 0 tot 140 punten (level 1) tot boven de 80.000 punten (level 10). Om de discussie netjes te laten verlopen heeft Apple een lijst met ‘Community Etiquette’ opgesteld, waarin onder andere staat dat je speculatie en gruchten moet zien te vermijden.

Wil je in het Nederlands praten over je iPad, dan kun je natuurlijk ook nog steeds in de iPad-sectie op ons iCulture-forum terecht.

Apple’s nieuwe ‘Support Communities’ zijn te vinden via de vertrouwde link: discussions.apple.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2011, 11:21
Categorie Apple
Onderwerpen apple, discussie, support

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.