Apple Watch dock: smartwatch op z'n kant

Dit is de nieuwe Apple Watch dock op gelekte foto’s [update: nu ook hands-on video]

Op internet zijn foto's verschenen van de verpakking van een Apple Watch dock, waarmee je de smartwatch op twee manieren kunt opladen. Het gaat om een officieel accessoire van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple zou plannen hebben om een speciale oplaaddock voor de Apple Watch uit te brengen. Uit gelekte foto’s blijkt dat er verpakkingen van deze Apple Watch-docks circuleren. De foto’s werden ontdekt door de Franse website iGeneration.


Update 18 november 2015: de Apple Watch Magnetic Charging Dock is nu beschikbaar bij enkele Apple Stores. In onderstaande video vind je een eerste indruk van deze nieuwe oplader voor de Apple Watch van Apple zelf. Deze lader is gekocht in een Apple Store in Berlijn, maar de Apple Watch Magnetic Charging Dock is nog niet online te verkrijgen. Wij informeren naar verkrijgbaarheid in Nederlandse Apple Stores.

Update: inmiddels zijn er duidelijker foto’s verschenen van de dock en de verpakking.

Apple Watch dock-foto's

Apple Watch dock

Op de foto’s zijn twee doosjes van de Apple Watch-dock te zien. Daarop zie je zowel de voor- als achterkant van de verpakking. De cirkelvormige dock ziet er vanaf de bovenkant uit als een cd-schijfje. De Apple Watch zou er op twee manieren op geplaatst kunnen worden: plat liggend op de bovenkant of op z’n kant, zodat je ook de Nightstand-modus kunt gebruiken. De dock zou €89 gaan kosten, flink wat duurder dan de toch al prijzige Apple-dock voor de iPhone.

Apple Watch dock gesloten

Apple Watch dock, zijwaarts opladen

Op de achterkant van de verpakking zijn aanwijzingen te vinden hoe je de dock moet gebruiken. De oplaadkabel steek je aan de zijkant in de dock. Vervolgens sluit je de kabel aan op het stopcontact. Een stroomadapter wordt niet meegeleverd, wel een Lightning-kabel. Volgens de bronnen zal de dock Magnetic Charging Dock gaan heten.

Het is onduidelijk wanneer deze Apple Watch-dock in de verkoop gaat, maar gezien het feit dat er al foto’s van verpakkingen in krimpfolie circuleren, zou het elk moment in aanloop naar de feestdagen kunnen zijn.

Apple Watch dock: smartwatch op z'n kant

Apple Watch dock: smartwatch op de lader

Apple Watch dock verpakking voorkant

Apple Watch dock, achtergrond verpakking

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 18 november: De Apple Watch Magnetic Charging Dock is nu beschikbaar, onder andere in Berlijn. Er is ook een hands-on video verschenen. Het artikel is hierop aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2015, 13:37
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen apple watch, dock
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.