ipad-mini-4-hand

Welke iPad heeft het beste scherm: iPad mini 4, iPad Pro of iPad Air 2?

Onderzoekers van DisplayMate hebben de schermen van de iPad mini 4, iPad Air 2 en iPad Pro met elkaar vergeleken. Alle drie de tablets scoren hoog, maar de iPad mini 4 krijgt de hoogste score.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

ipad-mini-4-hand

De display-experts van DisplayMate zijn weer bezig geweest en hebben de schermen van de huidige iPad line-up met elkaar vergeleken. Hoe doen de iPad Pro, iPad mini 4 en iPad Air 2 het, als je puur naar de kwaliteit van het scherm kijkt?

Bij de meeste tests van DisplayMate boekt de iPad mini 4 de beste resultaten, al scoren alle iPads ruim voldoende. De iPad Air 2 is de oudste iPad van de drie en haalt relatief de laagste beoordelingen, terwijl de iPad mini 4 ‘ongetwijfeld het beste en meest nauwkeurige LCD tablet display heeft dat we ooit getest hebben’, aldus DisplayMate.

iPad mini 4 wint op het gebied van kleur

Als we verder kijken naar specifieke testresultaten, wint de iPad Pro het soms van de iPad mini 4. Zo heeft de iPad Pro bijvoorbeeld het hoogste contrastratio, maar is de iPad mini 4 het meest nauwkeurig op het gebied van kleur.

iPad-beoordelingen

De verschillen in reflectie van het scherm zijn te verwaarlozen: de iPad mini 4 reflecteert 2%, iPad Air 2 2,5% en de iPad Pro reflecteert 2,6%. In alle drie de gevallen indrukwekkende resultaten als we DisplayMate mogen geloven.

‘Eigenlijk alledrie geweldig’

Hoewel de iPad mini 4 als winnaar wordt bekroond, is de algemene conclusie van het onderzoek dat de volledige iPad line-up ongeëvenaard is. De iPad mini 4 krijgt een A, de iPad Air 2 een A- en de iPad Pro moet het ook met een A- als eindbeoordeling doen. Het volledige, uitgebreide onderzoek is te lezen op de website van DisplayMate.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2015, 20:13
Categorie iDevices
Onderwerpen display, ipad, ipad pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.