‘Films en series verantwoordelijk voor 10 procent omzet iTunes’

Apple boekt 1,75 miljard dollar aan omzet met alleen video's op iTunes. De Apple TV is voor in totaal 2,3 miljard dollar verantwoordelijk.

iTunes filmsApple kwam vlak na de introductie van iOS 5.3 voor de Apple TV ook met een persbericht, waarin de nodige nieuwe functies worden beschreven. Dit bericht bevatte ook de nodige Apple TV-gerelateerde cijfers. Volgens Apple zijn er inmiddels meer dan een miljard tv-afleveringen en 380 miljoen films gedownload via iTunes. Dagelijks worden er 800.000 afleveringen en 350.000 films gekocht.

Volgens Apple hebben (Amerikaanse) Apple TV-gebruikers inmiddels de keuze uit 60.000 films en 230.000 afleveringen. Alle geboden data biedt een interessant kijkje in hoe succesvol de Apple TV exact is, maar de gegevens verbleken met de resultaten die de App Store boekt. In mei werd de 50 miljardste iOS-app nog gedownload.

Onderzoeksbureau Asymco nam de nieuwe cijfers van Apple onder de loep om zo nog wat bredere conclusies te trekken. Hieruit blijkt dat iTunes aan videodownloads 1,75 miljard dollar per jaar omzet maakt. Video’s zouden op iTunes verantwoordelijk zijn voor 10 procent van alle omzet. Tel je de hardwareverkopen er bovenop, dan verdient Apple zelfs 2,3 miljard per jaar aan de Apple TV en de daarop bekeken video’s. Bij dat laatste cijfer maakt Asymco alleen een aardige sprong: je kunt immers ook video’s op je Mac, pc of iDevice bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2013, 20:20
Categorieën Diensten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen apple tv, itunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.