Patentbaas Apple overgestapt naar Technicolor

Apple's patentbaas Boris Teksler heeft Apple verlaten en werkt nu bij het Franse Technicolor.

Boris TekslerBoris Teksler, ook wel ‘director of Patent Licensing & Strategy’ bij Apple, heeft zijn positie verlaten om aan de slag te gaan bij het Franse Technicolor. Dat blijkt uit een persbericht dat is verstuurd door Teksler’s nieuwe werkgever. Teksler heeft vier jaar lang aan het hoofd van Apple’s patentdivisie gestaan, een periode waarin hij onder andere de strijd met Samsung heeft meegemaakt. Daarvoor werkte hij 16 jaar bij Hewlett-Packard.

Teksler zal bij Technicolor aan de slag gaan als hoofd van de Technoloy Group, waar hij zich vooral bezighoudt met licenties en ‘intellectual properties’. Bedrijven die misbruik maken van Technicolor’s creaties zullen het aan de stok krijgen met de voormalig Apple-medewerker.

Tijdens de rechtszaak met Samsung werd Teksler nog door Apple als getuige naar voren geroepen. Hij zei Steve Jobs in 2010 te hebben gewaarschuwd voor het mogelijke patentmisbruik van Samsung. In een presentatie liep Teksler de potentiële schendingen toen langs, waarbij ook het beruchte ‘rubber band’-patent voorbijkwam.

We weten niet wat het vertrek van de topman voor Apple’s patentbeleid zal betekenen. Er lopen sowieso nog de nodige zaken, waarvan we alleen maar kunnen verwachten dat ze zonder verandering van tactiek worden voortgezet. De vervanger van Teksler heeft ondertussen genoeg te doen: vandaag werd er nog een patentzaak tegen Apple aangespannen, wegens de schending van een patent over het doorsturen van een telefoongesprek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2013, 19:53
Categorie Apple
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.