Mijlpaal: 50 miljard iOS-apps gedownload uit de App Store

Apple heeft zojuist bekendgemaakt dat er 50 miljard applicaties zijn gedownload uit de App Store. De gelukkige winnaar krijgt een iTunes-cadeaubon van 10.000 dollar, de vijftig volgende App Store-downloaders krijgen 500 dollar iTunes-tegoed.

50 miljard apps App Store
Apple heeft zojuist bekendgemaakt dat de 50 miljardste app is gedownload uit de App Store. De persoon die deze historische appdownload heeft gedaan, wint daarmee een iTunes-cadeaubon van 10.000 dollar of een gelijkwaardig bedrag in lokale valuta. De vijfig mensen die daarna een app downloadden krijgen elk een App Store-cadeaubon van 500 dollar. Sinds begin mei werd er al afgeteld naar het grote App Store-jubileum. In het verleden besteedde Apple wel vaker aandacht aan mijlpalen, maar wat opvalt is dat mijlpalen steeds sneller worden gehaald.


50-miljard-bedanktIn januari 2011 werd 10 miljard downloads gehaald. In 2010 was Apple al blij met 3 miljard downloads uit de App Store. De winnaar is nog niet bekendgemaakt. Apple meldt op de jubileumpagina: “De grote winnaar maken we binnenkort bekend. Nog eventjes geduld”. Door de afgelopen dagen een app te downloaden maakte je automatisch kans op de prijs. Je maakte vanwege wettelijke regels ook kans zonder aankoop door een formulier in te vullen.

Om een indruk te geven van de eerdere mijlpalen:

  • 50 miljard downloads: mei 2013
  • 45 miljard download: april 2013
  • 40 miljard downloads: januari 2013
  • 30 miljard downloads: juni 2012
  • 15 miljard download: juli 2011
  • 10 miljard downloads: januari 2011
  • 5 miljard downloads: juli 2010

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.