iCloud account login

Apple beveiligt iCloud.com met tweestaps-verificatie

Apple heeft iCloud.com extra beveiligd met tweestaps-verificatie. Hiermee is het moeilijker voor anderen om in te breken op je account.

Apple gebruikt voortaan ook tweestaps-verificatie op iCloud.com. De beveiligingsmethode werd enige tijd geleden door Apple geïntroduceerd, maar bleek slechts op een aantal plekken je account te beveiligen. Nadat er foto’s van beroemdheden via iCloud naar buiten lekten, beloofde Apple de beveiliging aan te scherpen.

tweestaps verificatie Macrumors

Met tweestaps-verificatie heb je een unieke code nodig om in te loggen op je account. Deze account wordt verstuurd naar je iPhone. Hierdoor kan iemand niet op je account inloggen als ze enkel je wachtwoord hebben ontfutseld.

Afgelopen maand werd een aantal iCloud-accounts van beroemdheden binnengedrongen, waarna er foto’s werden gestolen. Hiervoor gebruikten de dieven onder andere geheime vragen en ontfutselde wachtwoorden om de accounts binnen te dringen. Tweestaps-verificatie kon deze accounts niet beschermen, omdat deze beveiligingslaag omzeild kon worden met politiesoftware. Apple gebruikte de beveiligingsmethode niet voor alles binnen iCloud. Door de functie nu aan te bieden op iCloud.com, breidt Apple de beveiliging alsnog uit.

Tweestaps-verificatie voor iCloud.com is niet helemaal nieuw: de functionaliteit was eerder al kort aanwezig op iCloud.com, maar verdween al snel weer.

Lees ook: Tweestapsverificatie instellen voor iCloud, iTunes en Apple ID

Via Macrumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2014, 21:30
Categorie Diensten
Onderwerp icloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.