Apple bespreekt tv-plannen: ‘Apple-televisie bedienen met stem en bewegingen’

Apple heeft mediabedrijven een voorproefje gegeven op de televisieplannen die ze hebben. Het zou gaan om een concept met bediening via stem en beweging, waar ook tablets en smartphones deel van uitmaken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple televisie wsjEr gaan al een tijdlang geruchten dat Apple bezig zou zijn met een intern tv-project. De afgelopen tijd werden die geruchten nieuw leven ingeblazen, door opmerkingen in de biografie van Steve Jobs. Jobs zou erin geslaagd zijn om een geniale oplossing te vinden voor de bediening van tv’s. The Wall Street Journal meldt nu, dat Apple gesprekken heeft gevoerd met belangrijke mediabedrijven. Onderwerp was de toekomst van de televisie en Apple’s rol daarin. Apple’s Senior Vice President Eddy Cue zou hebben verteld over een tv-concept rondom tablets, televisietoestellen en smartphones. De bediening vindt daarbij plaats met je stem of met bewegingen.


Ook zouden Apple’s plannen rondom een televisie te maken hebben met draadloos streamen van tv-shows en films. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van AirPlay-technologie, zodat je je televisie kunt bedienen vanaf je iPhone of iPad. Een set-top-box is daardoor misschien niet meer nodig. Andere bronnen zeggen dat Apple bezig is om lokale opslagruimte en integratie met iCloud aan te bieden in een toekomstig tv-toestel. Apple zou nog niet bezig zijn met contentdeals, een noodzakelijke voorwaarde om direct content te kunnen aanbieden, bijvoorbeeld via een abonnementenkanaal. Wel zou Steve Jobs al in 2010 met mediabedrijven hebben gesproken over dergelijke contentdeals. Het kan echter nog wel even duren voordat er daadwerkelijk een televisie met Apple-logo in de winkels staat. Onafhankelijke designers lieten zich alvast inspireren door het idee en hebben alvast wat ideeën uitgewerkt, zoals op de afbeelding hieronder.

apple-itv-televisie

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.