Redsn0w 0.9.9b9b: tethered jailbreak iOS 5.0.1, fix voor iBooks en custom IPSW’s voor Windows

Er is een nieuwe versie van RedSn0w uitgekomen. Deze maakt het mogelijk om een tethered jailbreak van iOS 5.0.1 uit te voeren. Ook draagt de nieuwe versie een aantal nieuwe functies met zich mee.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

redsn0wEr is afgelopen nacht een nieuwe versie van redsn0w uitgekomen, die het jailbreaken van iOS 5.0.1 mogelijk maakt. Het iPhone Dev Team waarschuwt er wel voor dat er nog steeds sprake is van een tethered jailbreak. Alleen iPhone 3GS-bezitters die nog gebruik maken van de oude bootrom kunnen een untethered jailbreak uitvoeren.

De update van redSn0w lost de problemen op die jailbreakers met iBooks hadden op. De fix is specifiek uitgevoerd, waardoor het sandbox-mechanisme eromheen niet is verwijderd. Heb je al een jailbreak uitgevoerd, dan kun je deze fix toepassen zonder opnieuw te hoeven jailbreaken door redsn0w te gebruiken en het installeren van Cydia uit te vinken.

Windows-gebruikers kunnen net als OSX-gebruikers voortaan ook custom IPSW’s genereren met redsn0w, vergelijkbaar met de functionaliteit die PwnageTool en sn0wbreeze bieden. Deze custom firmwares dragen geen baseband-updates met zich mee.

Het iPhone Dev Team waarschuwt nieuwere iPhone 3GS-gebruikers over het flashen van de iPhone met de iPad-baseband. Dit zou voor deze iPhone-bezitters niet mogelijk zijn. Als het serienummer van je iPhone 3GS begint met xx135, val je onder deze groep.

Voor verdere informatie en de desbetreffende downloadlinks kun je terecht op de website van het iPhone Dev Team.

Met support-vragen kun je zoals gewoonlijk terecht op ons jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:34
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, iphone dev team, jailbreak, musclenerd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.