iPhone 7 teardown door iFixit: de batterij

‘Apple werkt aan eigen batterijchip voor iPhones’

Apple zou plannen hebben om een eigen chip voor batterijbeheer op de iPhones en iPads te ontwikkelen. Daarmee kunnen ze huidige leverancier Dialog aan de kant zetten.

Apple is in eigen huis druk bezig met het maken van batterijchips voor de iPhone en iPad. Ondertussen zou Apple de huidige toeleverancier Dialog aan de kant willen zitten. Als de geruchten kloppen zou Apple in 2019 een eigen batterijchip willen uitbrengen.

iPhone 7 teardown door iFixit: de batterij

Nieuwe batterijchip voor iPhones

Apple zou volgens een analist druk bezig zijn met het wegkapen van Digital-engineers die ervaring hebben met het ontwikkelen van chips voor batterijbeheer. Ondertussen zoeken ze ook eigen ontwerpers voor grafische chips, die vanuit Londen gaan werken. Het lijkt erop dat Apple steeds meer chips en andere cruciale onderdelen voor de iPhone zelf wil ontwikkelen en dat heeft voordelen, zoals meer controle over het eindresultaat.

Na geruchten dat Apple Dialog aan de kant wil zetten daalde de aandelenkoers van het bedrijf met 20%. De analisten van Barclays Research zijn wat optimistischer: zij denken dat Apple Dialog niet zomaar aan de kant kan zetten. Apple heeft een team van 80 medewerkers die aan de chips werken, terwijl Dialog maar liefst 1300 medewerkers heeft. Ook beschikken ze over het intellectueel eigendom voor talloze vindingen, waar Apple niet omheen kan. Het zou – net als bij Imagination – kunnen leiden tot een rechtszaak.

Apple maakt al veel eigen chips
Een power management-chip (PMIC) zorgt dat het opladen en vasthouden van de spanning wordt gereguleerd in een apparaat. Daardoor gaat de batterij langer mee en blijft deze langer gezond. Apple heeft met de W1-, T1- en S1-chip al eigen chips ontwikkeld die specifieke functies afhandelen. Daarnaast ontwerpen ze al jarenlang de eigen A-chips waarop de iPhone en iPad draaien. Een extra chip om het batterijbeheer beter te regelen zou geen gekke gedachte zijn. Een analist van Bankhaus Lampe vertelde aan Reuters:

Volgens ons zijn er sterke aanwijzingen dat Apple een eigen PMIC ontwikkelt en de chip van Dialog in ieder geval deels wil vervangen.

Dialog is gevestigd in de Duitse stad München, dus de kans is aanwezig dat Apple in Zuid-Duitsland een eigen lab gaat vestigen om te zorgen dat huidige medewerkers van Dialog sneller bereid zijn om over te stappen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2017, 12:22
Categorieën Achtergrond, Geruchten
Onderwerpen batterij, chips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.