iPad-graphics

Apple plaatst vacatures voor grafische chip-afdeling in Londen

Apple richt in Londen een eigen GPU-designteam op en zoekt met vacatures naar experts die grafische chips voor de iPhone en iPad gaan ontwerpen.

Je bent Apple-fan met verstand van technologie, maar vindt Cupertino iets te ver? Dan kun je solliciteren bij Apple’s nieuwe GPU-designteam in Londen. Apple gaat vaste partner Imagination aan de kant zetten en werkt in Londen nu aan een eigen team voor grafische chips.


iPad-graphics

Apple’s UK Design Centre

Het nieuwe team zal gaan werken in Apple’s UK Design Centre in Londen. Dat is vlakbij het hoofdkantoor van Imagination, waar vorig jaar tientallen medewerkers zijn ontslagen omdat het slecht gaat met het bedrijf. Apple heeft plek voor 12 medewerkers die in een rustig tempo kunnen beginnen, want het plan is om pas over anderhalf jaar de eerste eigen grafische chip uit te brengen. Apple heeft daar zelf nog geen openheid over gegeven, maar volgens uitspraken van Imagination wil Apple binnen 15-24 maanden stoppen met de samenwerking.

Beter geoptimaliseerde grafische chips
Door zelf GPU’s te maken kan Apple de hardware beter afstemmen op de software, net zoals ze nu al met de A-processoren doen. Tot nu toe maakte Apple gebruik van de PowerVR-GPU’s voor de grafische prestaties van iPhones en iPads. Maar nu Apple meer met intelligente beeldverwerking, augmented reality en foto’s met diepte-effect wil gaan doen, is het in eigen huis ontwikkelen van dergelijke componenten een goed idee. We noemden eerder al de voordelen voor Apple: ze kunnen de GPU’s beter afstemmen op eigen toestellen, kunnen geheime projecten beter binnenshuis houden en het is misschien ook wel goedkoper. Imagination heeft al gedreigd dat ze Apple voor de rechter gaan slepen als ze ook maar één patent overtreden.

Van de 12 nieuwe jobs die Apple in de aanbieding heeft zijn er 11 die te maken hebben met GPU-design. Het gaat om Hardware Engineering-rollen, dus je moet goed thuis zijn in chipdesign. Je gaat werken aan Hanover Street, op een steenworp van het bekende flagship store aan Regent Street.

‘Nieuw te vormen grafisch designteam’

Zo zoekt Apple onder andere een Engineering Program Manager, die goed thuis moet zijn in projectmanagementmethoden. In de vacature wordt melding gemaakt van een ‘nieuw te vormen grafisch designteam’ en dan hebben we het niet over het ontwerpen van reclameposters en knopjes op de website, maar over het technische werk. Apple maakt duidelijk dat het gaat om: “bepalen van de architectuur, specificaties, design en verificatie van grafische IP-producten van concept tot silicium”. Een andere job betreft een Design Verification Lead, die de grafische kernen moet controleren en diepgaande kennis moet hebben van micro-architecturen in relatie tot GPU’s.

De vacatures zijn de afgelopen maand op de vacaturesite van Apple verschenen. Daar vind je ook altijd veel Apple Store-vacatures voor Nederland en België, waarvan de datum dagelijks wordt bijgewerkt. Zo lijkt het net alsof ze net zijn geplaatst, maar in werkelijkheid is Apple eigenlijk altijd wel op zoek naar geschikt personeel voor de winkels. Het is dan ook geen betrouwbare indicatie voor nieuwe winkels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2017, 12:14
Categorie Apple
Onderwerpen grafisch, personeel, vacature
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.