112 App op de iPhone.

112 App belt alarmcentrale en geeft je locatie door

Bevind je je in een noodsituatie? Met de gratis 112 App bel je meteen de alarmcentrale en geef je makkelijker je locatie door, waardoor je kostbare minuten kunt besparen.

Als je 112 nodig hebt, dan heb je lang niet altijd de tijd of het vermogen om je locatie aan de alarmcentrale door te geven. De (onofficiële) 112 App (link) kan je daarbij helpen. Met de app bel je meteen met 112, waarna je huidige locatie op het scherm te zien is en doorgegeven wordt met een pushbericht.

112 App op de iPhone.

112 App geeft je locatie door

Als je in een noodsituatie verkeert, kan het doorgeven van de juiste locatie een lastig karwei zijn, helemaal als je op een locatie bent die je niet kent. Je iPhone weet echter altijd waar je bent en is daarom een handig hulpmiddel om een specifieke locatie te achterhalen. De 112 App helpt je daarbij, doordat je vanuit de app belt met 112 en ook meteen je locatie in beeld krijgt.

112 App werkt als volgt. Zodra je de app opent, zie je direct een kaartje met je huidige locatie. Bovenin staat de exacte GPS-locatie en met de belknop wordt in vijf seconden afgeteld naar het bellen van 112. Tik daarna nog op de pop-up die in beeld verschijnt en je wordt naar de standaard Telefoon-app gebracht om het telefoongesprek af te handelen. Tegelijkertijd ontvang je een pushbericht met daarin je specifieke locatie. Als bij de alarmcentrale gevraagd wordt naar de specifieke locatie, hoef je dus alleen maar het Berichtencentrum te openen om de locatie te bekijken. Daarnaast bevat 112 App ook een eigen widget waarmee je direct naar de app kunt gaan.

112 App belt alarmcentrale.

112 App belt dus niet zelf met 112 en geeft ook niet automatisch je locatie door aan de alarmcentrale, maar helpt je er wel bij om het proces makkelijker te maken. 112 App is al eerder verschenen voor Android en is ontwikkeld door Erik Blaauw die in 2014 zelf in een 112-situatie belandde. Toen hij in Limburg aan het wandelen was, waren hij en zijn vriendin getuige van een ongeval van een fietser. Hij belde 112, maar de exacte locatie wist hij niet. De app is dan ook gemaakt als een soort tussenoplossing, zo vertelde Erik eerder aan Omroep Brabant. 112 App is gratis te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2017, 12:05
Categorie Apps
Onderwerpen alarm, noodmeldingen, noodsituaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.