app-store-apps

Apple’s App Analytics nu open voor alle ontwikkelaars

Apple biedt ontwikkelaars nu App Analytics aan, een dienst om gebruik van apps te analyseren en vervolgens te verbeteren.

app-store-appsOntwikkelaars die de performance van hun apps willen volgen, kunnen dat vanaf vandaag doen via Apple’s App Analytics. Je hoeft geen verzoek meer in te dienen, zoals voorheen. Sinds eind april is App Analytics beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars.


Met App Analytics kunnen ontwikkelaars zien hoe goed hun apps presteren. App Analytics was al aangekondigd toen Apple de dienst TestFlight overnam. Vanaf vandaag krijgen ontwikkelaars toegang tot App Analytics op basis van het principe: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanmelden kan via iTunes Connect.

Apple App Analytics

De statistieken van apps worden al sinds iOS 8 verzameld door Apple. Je hebt daar als gebruiker zelf op een bepaald moment al dan niet toestemming voor gegeven. Ontwikkelaars kunnen zien hoe gebruikers nieuwe apps ontdekken en hoe ze de software gebruiken. Die informatie kan weer worden gebruikt om een app gebruiksvriendelijker te maken, of om bepaalde functies uit de app te halen.

Het is opvallend dat Apple nu al toegang geeft tot App Analytics, terwijl het nog maar een paar weken duurt totdat WWDC 2015 begint, hét mekka voor iOS-ontwikkelaars. Voordat Apple TestFlight overnam, had deze dienst ook al een oplossing om appgebruik te analyseren met de naam FlightPath, maar vanaf nu is het officieel via Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2015, 21:44
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen app store, developers
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.