iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Vine Camera, Topics NL, WatchPlayer en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Vine Camera, Topics NL, Watchplayer en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Vellum

Vellum is een achtergrond-app met een verzameling aan mooie wallpapers. Maar dat is niet het enige, want je kunt zelf een prachtig blureffect aan de achtergrond toevoegen. Tijdens het instellen bepaal je zelf de sterkte, met als resultaat een mooi plaatje voor op je iPhone of Apple Watch. De achtergronden zijn verdeeld in allerlei categorieën en komen van verschillende fotografen. Lees ons artikel over Vellum.

Vine Camera

Deze week kwam er een einde aan Vine zoals we dat kennen. De app van het sociale netwerk is namelijk omgebouwd tot Vine Camera, een eenvoudige camera-app waarmee je nog steeds filmpjes van zes seconde kunt maken. De app laat je deze filmpjes alleen nu nog maar delen via Twitter en niet via een eigen sociaal netwerk. Ook is de Apple Watch-app van Vine nu verdwenen. Lees ons artikel over Vine Camera.

DONKEY.APP

Donkey.bas is een hele oude game die ooit gemaakt werd door Bill Gates. In de game bestuur je een wagentje, zonder dat je tegen de ezels op de weg rijdt. Deze simpele en oerlelijke game en stukje geschiedenis, speel je nu ook op de Apple Watch dankzij DONKEY.APP. De Apple Watch-versie speel je met de Digital Crown, maar het spel is wel behoorlijk pittig. Lees ons artikel over DONKEY.APP.

Topics NL

Je hebt sinds vorige week Blendle Premium, maar sinds deze week is er ook Topics NL. Met Topics NL kun je als abonnee van het AD, het Parool en de Volkskrant onbeperkt kranten lezen via de app op je iPhone en iPad. Topics NL is er echter alleen voor abonnees van eerdere kranten, dus je kunt niet in de app zelf een abonnement op Topics NL afsluiten. Lees ons artikel over Topics NL.

WatchPlayer

WatchPlayer is een podcast-app voor de Apple Watch. Als je dus graag naar podcasts luistert maar nog geen optie gevonden had om dit rechtstreeks via je Apple Watch te doen, dan is WatchPlayer een goede optie. De app kan podcasts afspelen via de ingebouwde speaker, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een draadloze koptelefoon gebruiken. Lees onze review van WatchPlayer.

Evernote

Ken je Evernote nog? Het bedrijf had jarenlang een populaire notitie-app, maar is de laatste tijd wat minder populair geworden door strubbelingen bij het bedrijf zelf. De nieuwste versie van de app draait vooral om snelheid en eenvoud. De app is van de grond af aan opnieuw opgebouwd en zou nu een stuk beter moeten werken en meer op de webinterface lijken. Lees ons artikel over Evernote.

BetterTouchTool

Heb je een nieuwe MacBook Pro met Touch Bar, maar wil je zelf meer aanpassen dan dat Apple toestaat? Met BetterTouchTool kun je dit naar je eigen hand zetten. Zo pas je de knoppen en schakelaars aan en stel je ook andere emoji in. Wel blijft de Touch Bar contextgevoelig, wat betekent dat de functies afhankelijk zijn van de app die je gebruikt. Lees ons artikel over BetterTouchTool.

BetterTouchTool kun je downloaden via Github.

Bose Connect

Als je een Bose koptelefoon hebt, dan kun je deze gebruiken met de Bose Connect-app. Deze week kreeg de app er een handige functie bij. Je kunt nu namelijk door Bose Connect streamen naar twee hoofdtelefoon tegelijk. Dit werkt vanuit iedere muziek of podcast-app, zolang de Bose-koptelefoons ook bijgewerkt zijn. Zo kun je makkelijker met een vriend of vriendin naar muziek luisteren. Lees ons artikel over Bose Connect.

Ropahoy

Als je niet weet wat je aan moet trekken, dan kun je daar de app Ropahoy voor gebruiken. Deze geeft kledingsuggesties bij allerlei winkelketens op basis van het huidige en toekomstige weer. Zo krijg je bij koudere temperaturen meer truien als suggestie dan wanneer het hoog zomer is. Een originele manier om kleding te verkopen, want je wordt via de app ook doorgestuurd naar allerlei kledingwebshops. Lees ons artikel over Ropahoy.

ING Bankieren

Deze week kreeg ING Bankieren een mooie update, want het is nu mogelijk om Siri te gebruiken om een betaling te verrichten of om een betaalverzoek aan te vragen. Door aan Siri te vragen om geld over te maken, kies je zo eenvoudig het bedrag en de ontvanger uit je ING-adresboek. Je bevestigt de betaling gewoon met Touch ID, net als in de ING-app zelf. Het maken van een betaalverzoek gaat net zo eenvoudig. Lees ons artikel over ING Bankieren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.