Touch Bar: BetterTouchTool

Met BetterTouchTool zet je de Touch Bar naar je eigen hand

Met BetterTouchTool (BTT) kun je de Touch Bar van de Mac Pro aanpassen met allerlei zelfgekozen acties, knoppen en icoontjes.

Met BetterTouchTool kun je de Touch Bar van de nieuwste MacBooks aanpassen met acties op maat. Je kunt ook voor elke app de knoppen, gegroepeerde knoppen, iconen en emoji aanpassen.

Touch Bar: BetterTouchTool

BetterTouchTool: zelf de Touch Bar aanpassen

De meeste standaardapps in macOS hebben al ondersteuning voor de Touch Bar op de 2016 MacBook Pro. Het probleem is alleen dat het er allemaal hetzelfde uitziet: saai en grijs, net als het kapsel van Tim Cook. Gelukkig kun je daar met BetterTouchTool iets aan doen. Het zorgt ervoor dat je de Touch Bar op de MacBook Pro met elke app kunt gebruiken.

Heb jij al een MacBook Pro met Touch Bar, dan zul je misschien gemerkt hebben dat het allerlei nuttige functies bevat, maar dat je niet zo heel veel kunt aanpassen. Ook zijn er nog talloze apps die er niet mee samenwerken. BetterTouchTool geeft je de mogelijkheid om daar iets aan te doen. De tool is in alfa-versie te downloaden van GitHub en kan dus nog wel wat foutjes bevatten. Het is dan ook niet bedoeld voor beginners, maar voor mensen die al wat vaardiger zijn op de Mac (hoewel het zich uiteindelijk wel wijst).

Logic met Touch Bar-support op een MacBook

BetterTouchTool: ook voor Magic Mouse en Magic Trackpad

BetterTouchTool is ontwikkeld door Andreas Hegenberg en is bedoeld om extra functies toe te voegen aan randapparatuur voor de Mac, vooral voor de Magic Mouse en de Magic Trackpad. Nu de Touch Bar ook wordt ondersteund, biedt dat interessante mogelijkheden. Voeg bijvoorbeeld voor elke app een startknop toe aan de Touch Bar, zowel voor Apple’s eigen apps als voor apps van derden.

De Touch Bar blijft nog steeds contextgevoelig, dus de functies die je ziet zijn afhankelijk van de app waarmee je bezig bent. De tool komt dan ook vooral van pas als je Touch Bar-acties voor een specifieke app definieert. Met de voorgedefinieerde acties krijg je al een idee wat je zoal kan doen. Daarna is het een kwestie van uitproberen: heb jij een app waarbij je altijd een bepaalde workflow uitvoert? Dan kun je de benodigde knoppen achter elkaar op een rijtje zetten.

BetterTouchBar is niet in de Mac App Store verkrijgbaar, omdat het meer systeemfuncties vereist dan Apple toestaat. Dat betekent dat je het installeren van apps buiten de Mac App Store moet toestaan in de beveiligingsinstellingen van je Mac. Heb je geen Touch Bar in je MacBook, dan kun je deze tool nog steeds downloaden om aanpassingen voor je Magic Mouse, Magic TrackPad en Siri Remote van de Apple TV te doen. Wil je meer hierover lezen, dan kun je terecht bij de blogposting van Alex Wolkov.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2017, 9:39
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen github, magic mouse, magic trackpad, touch bar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.