Ropahoy kleding op de iPhone.

Ropahoy geeft kledingadvies op basis van het weer, maar roept vooral vragen op

Ropahoy is een Nederlandse kleding-app die advies geeft op basis van het weer. Het lijkt een leuk idee, maar de privacyvoorwaarden roepen vooral vragen op.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Ropahoy kleding op de iPhone.
De afgelopen weken werd het steeds kouder in Nederland en zelfs de schaatsen zijn al uit het vet gehaald om het natuurijs op te stappen. Wisselende temperaturen en weersomstandigheden kunnen voor veel mensen ook een probleem opleveren: wat moet ik nu weer aantrekken? Ropahoy is een Nederlandse kleding-app die suggesties geeft op basis van het weerbericht. Zo weet je zeker dat je iets koopt dat past bij de huidige temperaturen.

Kleding shoppen op basis van het weer

Sta je wel eens voor je kledingkast en heb je geen idee wat je bij dit weer aan moet trekken, dan kan de app Ropahoy (Spaans voor ‘kleding vandaag’) een hulpmiddel zijn. Deze kledingapp geeft suggesties op basis van het weerbericht, zowel op dit moment als in de toekomst. De app werkt samen met webshops van The Sting, Forever 21, Mango en meer, zodat je vanuit Ropahoy doorgestuurd kan worden naar de desbetreffende webshop om het textiel meteen te kopen.

Om de app te gebruiken, moet je je wel eerst registreren of aanmelden met je Facebook-account. In de app blader je door allerlei kledingsuggesties. Aan het plaatje is echter niet altijd goed te zien of het om de trui, broek of schoenen gaat. Pas bij het ophalen van meer info zie je om welk kledingstuk het gaat, waarbij je ook meteen de desbetreffende winkel en de prijs kunt bekijken.

Je kunt in de app niet alleen het weerbericht van vandaag bekijken, maar ook van de aankomende dagen. Een nadeel is echter wel dat bij onze test het weerbericht niet altijd even accuraat was. Soms was de aangegeven temperatuur veel te hoog in vergelijking met bekende weerstations, maar soms ook juist veel te laag. Qua kledingkeuze maakt dit echter niet veel verschil, want bij zowel bij een temperatuur van -2 als bij +5 krijg je bijna dezelfde suggesties.

De app kan je daarnaast van pas komen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, want je kunt zelf een stad invoeren en de kledingsuggesties voor die plek bekijken. Je ziet in een stad in bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland dan vooral suggesties voor t-shirts. Maar welke temperatuur het ook is, de app geeft nooit heel extreme suggesties zoals mutsen, handschoenen, winterjassen, zwembroeken of slippers. Binnenkort krijg je wel advies op basis van je kledingstijl en kun je producten makkelijker filteren.

Ropahoy kleding in een stad.

Privacy en curieuze App Store-reviews

Mocht je de app willen gebruiken, let dan wel de wat dubieuze privacyvoorwaarden van de app. De app weet je mailadres na registratie en kan deze ook delen met bedrijven waar de app mee samenwerkt. Echter vraagt het bedrijf achter de app een bedrag van €10 als je je persoonlijke gegevens op wil vragen. Wij vragen ons af of dit zomaar mag, dus pas op met het gebruik van deze app. Een ander twijfelachtig aspect is dat in de App Store louter vijf sterren reviews staan, waaronder van Ropahoy zelf. Het lijkt ons dan ook verstandiger om uit het raam te kijken en op je eigen intuïtie af te gaan voor het kiezen van je outfit en niet bij elke wisseling van weersomstandigheden een nieuwe outfit te kopen.

Update 16:55: De ontwikkelaar van Ropahoy heeft ons laten weten dat de voorwaarden aangepast zijn. De ontwikkelaar zegt gegevens niet met derden te delen. Ook het opvragen van persoonlijke gegevens is gratis. De voorwaarden zijn hiervoor gewijzigd.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 20 januari: De privacyvoorwaarden van Ropahoy zijn naar aanleiding van ons artikel gewijzigd. Het artikel is hierop aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2017, 16:58
Categorie Apps
Onderwerp kleding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.