Raspberry Pi en Apple iBeacon

Met Blynk maak je zelf iPhone-apps voor Arduino en Raspberry Pi

Met Blynk kun je een Raspberry Pi, Arduino en andere IoT-hardware aansturen vanuit een iPhone-app. Leuk voor hobbyprojecten.

Blynk is een iOS-app waarmee je zonder veel programmeerkennis een Arduino of Raspberry Pi kunt aansturen. Met drag-en-drop stel je de gewenste acties samen, op basis van waarden die je met widgets uitleest. Voor privégebruik is Blynk gratis.

Blynk voor iPhone en Android

Heb je altijd wel eens met een Raspberry Pi of Arduino willen ‘klooien’ maar heb je niet de programmeerkennis, dan zijn er gelukkig ook oplossingen van externe partijen. Eentje hebben we al eerder op iCulture besproken: met HomeBrige zorg je voor HomeKit-ondersteuning voor je Nest-, HomeWizard- en andere smart home-spullen.

Zoek je wat andere toepassingen, dan kun je met Blynk aan de slag. In onderstaand filmpje zie je bijvoorbeeld hoe je via internet lampen kunt inschakelen; een project dat je in 5 minuten voor elkaar kunt hebben.

Met de widgets van Blynk stel je in no-time je eigen Internet of Things-project samen, beloven de makers. Via het digitale dashboard bouw je een grafische interface voor je project, waarin je precies aangeeft wat er moet gebeuren. Het leuke is dat Blynk niet is gebonden aan bepaalde hardware, zoals Raspberry Pi. Ook andere hardware zoals SparkFun kun je aansturen en gebruiken. De IoT-hardware moet via Wi-Fi, Ethernet of de nieuwe ESP8266-chip internettoegang hebben, zodat jij alleen nog maar hoeft te bouwen.

Je vindt Blynk in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2017, 11:01
Categorie Apps
Onderwerpen arduino, automatisering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.