Evernote 8.0 app-update

In de vernieuwde Evernote-app draait alles om eenvoud en snelheid

Evernote heeft een totaal vernieuwde app, waarin eenvoud en snelheid centraal staan. Daarmee proberen ze weer wat liefde van gebruikers terug te winnen.

Het is alweer een tijdje geleden dat we over Evernote hebben geschreven. De notitie- en bewaardienst was ooit mateloos populair, maar lijkt na het inperken van de gratis accounts en de prijsverhogingen wat uit de gratie te zijn geraakt. Daarna kwamen ze negatief in het nieuws met de aankondiging dat ze je notities gingen meelezen ‘om de dienst te verbeteren’. Evernote probeert de harten van de gebruikers terug te winnen met een nieuwe app waarin de belangrijkste functies centraal staan.

Evernote: van darling tot dud

Evernote was vijf jaar geleden een bedrijf waar enorm tegenop gekeken werd: een sympatieke start-up met een even sympatieke CEO, Phil Libin. Inmiddels is bij Evernote het roer omgegooid: alle leuke extra’s moesten verdwijnen, er moest meer geld verdiend worden en er werd een andere CEO aangesteld, afkomstig van Google. Libin vertrok en werkt tegenwoordig als venture capitalist. Evernote veranderde van de knuffelbeer van lifehackers in een technologiebedrijf zoals er zovele zijn. Business Insider verklaarde het bedrijf in 2015 al dood: het was ooit veelbelovend, maar alle passie was eruit. Re/code stoorde zich aan de marketingblaat van de nieuwe CEO:

Of ze die stemming kunnen ombuigen met deze vernieuwde app? Waarschijnlijk niet, maar ze doen in ieder geval hun best, al moeten ze het nu wel blijven volhouden met regelmatige app-updates en nuttige nieuwe functies. Want ook die waren in de afgelopen twee jaar vrij zeldzaam.

Evernote 8.0: eenvoud en snelheid

In de vernieuwde iOS-app met versienummer 8.0 zie je vooral functies waar je als hardcore-gebruiker blij van wordt. Volgens Evernote hebben ze de app vanaf de grond opnieuw opgebouwd, waarbij de nadruk is komen te liggen op eenvoud. Sommige opties zul je daardoor missen, andere zijn wat lastiger te vinden. Bij het openen van de app krijg je meteen een geopend notitieblok te zien, zodat je kunt beginnen te schrijven. Met het plusje voeg je nieuwe notities toe. Zo kun je meer dingen doen en ben je minder tijd kwijt met zoeken naar bepaalde functies. Je kunt je beter concentreren op de notities, zonder dat je wordt afgeleid door allerlei opties.

Evernote 8.0 app-update

De app lijkt daardoor sterker op de webinterface van Evernote, waarin al langer de notitieboeken zelf centraal stonden. Het is ook makkelijker geworden om bestaande notities te bewerken, met slechts vier knoppen onderin het scherm. Hiermee kun je foto’s, audio, tekeningen en andere bestanden toevoegen. De knop voor herinneringen is verdwenen en dat geldt ook voor het menu waarin je nog veel meer opties kon vinden. Wat ook meteen zal opvallen is dat er meer witruimte te zien is en minder knalgroen, de huiskleur van Evernote.

Er zijn nog meer fijne verbeteringen doorgevoerd, zoals een optie om tekstopmaak toe te voegen en om persoonlijke en zakelijke notities beter te scheiden. Evernote belooft verder dat ze niet meer zomaar nieuwe privacy- en securityfuncties gaan invoeren, zonder eerst na te gaan of de gebruikers er wel blij van worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2017, 20:14
Categorie Apps
Onderwerp evernote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.