iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: BNNVARA, Shifty, Spark en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de apps die op onze website zijn besproken, zoals BNNVARA, Shifty, Spark en meer.

App Gemist logoIn de rubriek ‘App Gemist’ lees je elke zondag over de interessantste apps die de afgelopen week zijn verschenen of die een flinke update hebben gekregen. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke apps komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal overzichtelijk bij elkaar in een nieuwe editie van App Gemist.

BNNVARA

Sinds deze week heeft de gecombineerde omroep BNN-VARA een nieuwe naam. De nieuwe omroep heet nu, heel verrassend, BNNVARA en om dat te vieren is er ook een nieuwe app. Met de BNNVARA-app bekijk je geinige filmpjes op een Snapchat-achtige manier. De filmpjes gaan over allerlei programma’s en presentatoren en laten je opdrachten uitvoeren, stemmen op polls en meer. Je hebt wel een Facebook- of Google-account nodig om de app te kunnen gebruiken. Lees ons artikel over BNNVARA.

Shifty

Night Shift is een handige beeldschermoptie op de Mac, zodat het scherm in de avonduren prettiger voor de ogen is. Shifty is een handige app waarmee je meer haalt uit Night Shift. Shifty bevat een snelle instelling, zodat je bijvoorbeeld Night Shift snel in- of uit kunt schakelen. Daarnaast kun je ook makkelijker de sterkte van het effect aanpassen. Lees ons artikel over Shifty.

Downloaden: Shifty is beschikbaar via de website van de ontwikkelaar.

Total Solar Eclipse

Afgelopen week was er in Amerika een totale zonsverduistering. Het was een behoorlijk spektakel en met de app Total Solar Eclipse kun je het opnieuw meebeleven. De app verzamelt alle Twitter-berichten met de juiste hashtags, zodat je bijvoorbeeld foto’s en video’s kunt bekijken. De app is gemaakt met de hulp van de NASA. Lees ons artikel over Total Solar Eclipse.

Parallels Desktop 13

Als je graag Windows op je Mac wil draaien, dan is Parallels Desktop 13 een goede app om te gebruiken. Deze week verscheen versie 13 met onder andere ondersteuning voor Windows 10 Fall Creators Update. Ook werkt deze nieuwe versie met macOS High Sierra en de Touch Bar op de nieuwste MacBook Pro. Lees ons artikel over Parallels Desktop 13.

Downloaden: Parallels Desktop 13 is beschikbaar via de website van de ontwikkelaar.

Revolut & N26

In Nederland kun je mobiel bankieren via nagenoeg elke bank, maar er zijn ook banken als bunq die alleen met een app werken. Revolut en N26 zijn vergelijkbare banken en zijn ook in Nederland te gebruiken. Revolut is nieuw in Nederland, terwijl N26 al langer te gebruiken is. Goed om te weten is dat N26 een bankvergunning heeft, terwijl dit bij Revolut niet het geval is. Lees ons artikel over Revolut en N26.

Spark

E-mail-app Spark is deze week voor zowel de Mac als voor iOS geüpdatet. De Mac-versie kreeg de grootste update, want in die versie kun je Spark nu koppelen aan externe diensten als Things, Evernote en meer. Zo kun je eenvoudig e-mails exporteren naar welke dienst dan ook. De geexporteerde mail bevat ook een handige link waarmee je direct terug kunt keren naar Spark. Op deze manier haal je meer uit je e-mails. De iOS-versie werkt nu nauw samen met PDF Expert 6 en heeft ondersteuning voor een toegangscode en Touch ID. Wel zo veilig. Lees ons artikel over Spark voor Mac en iOS.

Halide

De handige camera-app Halide heeft iets nieuws. Je kunt nu bijvoorbeeld eenvoudig een foto maken door de volumeknop van je iPhone in te drukken. Het voordeel hiervan is dat je op de tast een foto kunt maken en dat je niet naar het scherm hoeft te kijken. Ook is de Focus Peaking-functie verbeterd en wordt JPEG MAX ondersteunt. Lees ons artikel over Halide voor meer informatie.

Musical.ly

De muzikale app Musical.ly heeft een geheel nieuw design gekregen. De app laat je nu ook een profielvideo opnemen, zodat je meteen een goede indruk van iemand krijgt als je zijn of haar profiel opent. De app toont nu ook video’s die voor jou mogelijk interessant zijn. Handig als je de app alleen gebruikt om filmpjes te bekijken, in plaats van dat je ze zelf opneemt. Lees ons artikel over Musical.ly.

WhatsApp

WhatsApp was deze week weer volop in het nieuws. Er verscheen namelijk een update waardoor je eenvoudiger je eigen tekstopmaak kunt selecteren. Zo verstuur je een tekst cursief, doorstreept of dikgedrukt, zonder dat je de bijbehorende codes hoeft te onthouden en handmatig in hoeft te voeren. Bovendien komt er een nieuwe functie voor WhatsApp Status, want naast foto’s, video’s en een gif kun je nu ook tekst met een achtergrondkleur sturen. Als klap op de vuurpijl werd ook de Mac App Store-versie bijgewerkt, zodat je daar WhatsApp Status kunt bekijken. Lees onze tip over tekstopmaak in WhatsApp en ons artikel over het versturen van tekst in WhatsApp Status.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.