Parallels 13 op iMac en MacBook

Parallels Desktop 13 voor Mac is uit, met High Sierra- en Touch Bar-support

Parallels Desktop 13 voor Mac is officieel verschenen. De dertiende versie werkt met macOS High Sierra en de Windows 10 Fall Creators Update.

Parallels Desktop 13 voor Mac is officieel verschenen. De dertiende versie werkt met macOS High Sierra en de Windows 10 Fall Creators Update.

Parallels 13 op iMac en MacBook

Parallels Desktop 13

Met Parallels kun je Windows op de Mac draaien dankzij virtualisatie. De nieuwste versie is vanaf vandaag te downloaden en biedt ondersteuning voor de nieuwste versies van macOS en Windows. De belangrijkste toevoeging is ondersteuning voor de Touch Bar, zodat mensen met een geschikte MacBook Pro via de aanraakgevoelige strip toegang hebben tot functies van Microsoft Outlook, Excel en PowerPoint. Ook werkt het met functies als Cortana, Taakweergave en items die je op de Taakbalk hebt vastgezet.

Voor mensen die wat minder vertrouwd zijn met Windows: met Taakweergave hou je overzicht over alle apps en documenten die je open hebt staan. De functie toont je in één overzicht alles wat geopend is op je pc of tablet (denk aan Alt+Tab).

Er is ook ondersteuning voor dynamische resoluties. Dit houdt in dat je het venster waarin je Windows-sessie plaatsvindt naar elke gewenste grootte kunt aanpassen, terwijl het wel soepel blijft reageren. Ook heeft de ontwikkelaar de ondersteuning voor retinaschermen verbeterd, zodat het er nog beter uitziet, ook als de inhoud geschaald is.

Parallels 13 MacBook

Met de nieuwe Picture-in-Picture kun je je virtuele machine makkelijker in de gaten houden terwijl je ondertussen met iets anders bezig bent. er zitten maar liefst 30 extra tools in versie 13, waarmee je dagelijkse taken makkelijker uitvoert. Voorbeelden zijn tool om gifjes te maken, video’s te downloaden en om te voorkomen dat je computer in slaap valt. Ook een niet storen-modus en een optie om bestanden op de desktop tijdelijk te verbergen, zijn van de partij.

Parallels 13 MacBook zijkant

Werkt ook met Boot Camp

Parallels zegt dat de software 47 procent snellere toegang tot Windows-bestanden en -documenten geeft, in vergelijking met de vorige versie. Ook is er snellere bestandsoverdracht mogelijk met SSD’s die via USB 3.0 en Thunderbolt zijn aangesloten. Ook goed om te weten: je kunt bij Parallels je bestaande Boot Camp-installatie gebruiken. Daarbij zet je de virtuele machine die je met Boot Camp hebt gemaakt moeiteloos om naar eentje voor Parallels.

Parallels Desktop 13 voor Mac kost $80 en als bestaande gebruiker kun je upgraden voor $50.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2017, 9:32
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen parallels, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.