iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: DayMate, Facebook Workplace, KLM Media en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Facebook Workplace, KLM Media en DayMate.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

DayMate

Deze week verscheen er een nieuwe todo-app van Nederlandse bodem, maar deze pakt het wel anders aan dat soortgelijke apps. DayMate wil weer structuur aanbrengen in je leven. De app is in eerste instantie bedoeld voor mensen met autisme spectrum stoornis, maar kan door iedereen prima gebruikt worden die meer overzicht in zijn of haar leven wil. De app kenmerkt zich door het zeer overzichtelijke ontwerp, waardoor de focus op je activiteiten blijft liggen. Lees onze review van DayMate.

KLM Media

Binnenkort geen papieren kranten meer in het vliegtuig bij KLM? De luchtvaartmaatschappij introduceerde deze week de nieuwe app KLM Media, waarmee je vanaf je iPhone of iPad de krant kunt lezen. Afhankelijk van je reisklasse kun je tot 30 uur voor vertrek verschillende nationale en internationale kranten offline downloaden. En dat lijkt slechts het begin. Lees er alles over in ons artikel over KLM Media.

Dropbox

Populaire clouddienst Dropbox bracht deze week een grote update uit voor zijn iOS-app. Zo kun je nu dankzij de nieuwe iMessage-app rechtstreeks vanuit een chatgesprek met vrienden samenwerken. Ook is er een handige nieuwe widget voor het toegangsscherm. Lees in ons artikel alles over de andere nieuwe functies van Dropbox.

Facebook Workplace

Facebook wil dat je overal van Facebook gebruikmaakt. Niet alleen privé, maar ook op je werk. Daarom lanceerde het sociale netwerk deze week de nieuwe dienst Workplace, waarmee het de concurrentie aangaat met diensten als Slack. Om volop van Facebook Workplace gebruik te kunnen maken, hebben ze ook de bestaande app Facebook at Work een flinke update gegeven en omgezet naar Facebook Workplace. Lees er alles over in ons artikel over Facebook Workplace.

Signal

Chat-app Signal wordt aanbevolen door Edward Snowden, dus met de beveiliging zit het wel goed. Deze week introduceerden de makers verdwijnende berichten: een functie die niet zozeer de beveiliging verbetert, maar wel je gespreksgeschiedenis overzichtelijk houdt. Lees er meer over in ons artikel over Signal.

Pokémon Go

Deze week verscheen een update voor Pokémon Go die al eerder was aangekondigd. Die brengt bijvoorbeeld vangstbonussen, die je helpen om bepaalde Pokémon binnen te halen. Ook kun je voortaan makkelijker trainen in gyms. Over deze en meer verbeteringen lees je in ons artikel over Pokémon Go.

Snapchat

Snapchat voerde deze week een aantal wijzigingen door in de iOS-app. De belangrijkste is dat Verhalen voortaan een eigen afspeellijst hebben, zodat je zelf kunt bepalen van wie je Verhalen wilt zien. Ook krijgen de updates van vrienden voortaan voorrang op die van (media)bedrijven. Lees in ons artikel hoe je de nieuwe afspeellijst van Snapchat gebruikt.

Google Foto’s

Google Foto’s introduceerde deze week een handige nieuwe functie. De app kan je fotobibliotheek scannen en laten zien of foto’s per ongeluk gekanteld zijn. Met één simpele handeling zet je die vervolgens weer recht. Ook is er een nieuwe functie voor liefhebbers van gifjes. Lees er meer over in ons artikel over Google Foto’s.

Google Agenda

Nog een app van Google kreeg deze week een update. De officiële Google Agenda-app voor iOS kan nu afspraken, herinneringen en doelen doorzoeken vanuit de Spotlight-zoekfunctie in iOS. Ook nieuw is de handige week- en maandweergave als je je iPhone kantelt. Lees er meer over in ons artikel over Google Agenda.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2016, 21:09
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.