iPhone 7 review: de vernieuwde thuisknop heeft extra trileffecten

iPhone 7 biedt virtuele knop als de thuisknop niet werkt

Als de fysieke thuisknop van de iPhone 7 niet werkt, krijg je een virtuele thuisknop op het scherm, zo blijkt uit ervaringen van een gebruiker.

Apple heeft een oplossing voor situaties waarin de fysieke thuisknop van de iPhone 7 niet meer werkt. Er verschijnt dan een software-knop op het scherm, vergelijkbaar met sommige Android-toestellen.

Virtuele thuisknop iPhone 7

Virtuele knop op iPhone 7

Een van de veranderingen in de iPhone 7 is de aanraakgevoelige thuisknop, die de mechanische knop vervangt. Dit biedt voordelen zoals een betere waterbestendigheid, maar er is ook een probleem als de knop niet goed functioneert. Je kunt ‘m dan niet meer indrukken. Apple heeft daarop gerekend en biedt een workaround als de iPhone 7-thuisknop niet meer werkt.

In iOS 10 verschijnt een waarschuwing als de thuisknop het niet meer doet. “De thuisknop heeft mogelijk onderhoud nodig,” is er te lezen. “In de tussentijd kun je de thuisknop op het scherm gebruiken.” Er verschijnt dan een kleine ronde thuisknop onderaan het scherm. Het is de bedoeling dat je daarna naar de Apple Store gaat om je toestel te repareren.

iPhone 7 review: de vernieuwde thuisknop heeft extra trileffecten

Waarom de thuisknop van deze iPhone 7 zo snel kapot ging bij dit toestel is onduidelijk, maar degene die de foto publiceerde meldde dat de Taptic Engine meermaals trilde en dat herstarten van het toestel het probleem met de thuisknop niet oploste. “Bij elke keer drukken ging de Taptic Engine 3 tot 4 keer af. Ik herstartte mijn toestel nog eens en het werkt nog steeds niet”, aldus de betrokkene. Met de virtuele knop kan hij zijn iPhone nog steeds bedienen.

Wel heb je dan het probleem dat je geen vingerafdrukken meer kunt scannen.

Aanwijzing voor de iPhone van 2017
De nieuwe thuisknop in de iPhone 7 zou een stap in de richting zijn van een iPhone zonder fysieke thuisknop. Die zou in 2017 op de markt komen, als Appel een toestel uitbrengt met virtuele thuisknop. Ook zouden er nog minder mechanische onderdelen in zitten. Bij de iPhone 7 heeft Apple qua waterbestendigheid al een rating van IP67 gehaald, maar de concurrentie zit ondertussen al op IP68 (hoger is beter).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2016, 11:21
Categorie Achtergrond
Onderwerpen homeknop, thuisknop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.