Distragone: etentje zonder iPhone-verslaving

Is DistractaGone de oplossing tegen smartphone-verslaving?

De Distractagone is een kluis voor je iPhone, sigaretten en andere verslavingen. Sluit de kluis en je hebt eindelijk tijd voor een gezellig etentje met vrienden.

De Nederlandse providers zijn momenteel druk bezig om hun innovatieve kant te laten zien. Vodafone investeert in start-ups met een maatschappelijk doel, T-Mobile heeft een co-creatieplatform voor ontwikkelaars en bij KPN organiseren ze op regelmatige basis events om startups kennis te laten maken met partners op het gebied van innovatie. Onder het motto ‘innoveren doe je niet alleen’ komen investeerders, kennismakelaars en KPN-medewerkers, waaronder CFO Jan Kees de Jager, bij elkaar. Bij de meest recente bijeenkomst werd er een opvallende gadget tentoongesteld: DistractaGone.

Distragone: etentje zonder iPhone-verslaving

DistractaGone: geen afleiding meer

Het idee achter DistractaGone is simpel: als jij te veel wordt afgeleid door je mobiele telefoon, of je als ouder vindt dat de kinderen iets te veel vastgekleefd zitten aan het toestel, stop je deze eenvoudig in het Distractagone-doosje. Deze functioneert als het ware als een telefoonkluis. Je zet een timer en sluit de box. Op dat moment begint te timer terug te lopen naar nul en zal het pas weer opengaan als de tijd verstreken is. Het idee lijkt op de kSafe waar we eerder over schreven, een koektrommel waar je koekjes maar ook iPhones, sigaretten of andere verslavingen in kunt stoppen.

Volgens de makers passen er in de DistractaGone zo’n vier toestellen zonder hoesjes in; dit geldt voor alle modellen tot en met de iPhone 6 en 7.

Nood breekt wetten
Maar wat doe je als je bijvoorbeeld 112 moet bellen en de telefoon zit in de DistractaGone? In een noodgeval is het simpel, dan breek je eenvoudig de box weer open. Dat kan, want de doos is niet van metaal gemaakt. Het is een eenvoudige plastic variant. Beveiliging is immers niet de doelstelling, maar het buiten bereik houden van de telefoon bij jezelf, je partner of de kinderen wel. De schade is dan eenvoudigweg alleen de DistractaGone-box (ca. €40). Voor veel mensen zal dat zeker een reden zijn om het niet zomaar open te breken.

Distractagone met iPhone

Handig voor rokers
Op het moment dat de telefoon in de kluis ‘uitgeschakeld’ is, kun je op dat moment de telefoon alleen opnemen met een headset die hieraan gekoppeld is. Vergeet ook niet om de koppeling met je smartwatch te verbreken, want anders heb je alsnog inzicht in wat je aan berichten binnenkrijgt. Is de DistractaGone dan alleen geschikt voor je telefoon? Nee, want naast andere devices zoals je smartwatch kun je ook denken aan sigaretten om niet in de verleiding te komen.

Distractagone in gesloten toestand

DistractaGone is verder een goede manier om eens af te komen van dat eeuwige gegluur op je telefoon tijdens een gezellig etentje. Eenvoudig de telefoons in de box, timer zetten en ouderwets met elkaar praten. Dat deden we tenslotte vroeger ook gewoon.

De Distractagone is op dit moment live op Kickstarter en de verwachting is dat ze de benodigde EUR 40.000 wel gaan halen voor de productie van de telefoonkluis, al moet er nog wel een klein sprintje getrokken worden. Voor 40 euro kan je via Kickstarter een pre-order plaatsen.

Distractagone demonstratie

Als goud jouw ding is, zijn er ook nog 4 limited edition Golddigger Distractagones te krijgen voor 550 euro. Bedrijven die hier het ultieme 2016 relatiegeschenk in zien, kunnen een speciale customized versie krijgen.

Dit is een gastartikel van Rob Blaauboer, innovatiemanager bij FIOTI.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2016, 14:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, verslaving

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.