KLM Media-app voor iPad

KLM vervangt papieren kranten in het vliegtuig door een app

KLM heeft een kranten- en tijdschriften-app gemaakt voor passagiers, waarmee op termijn de papieren kranten kunnen verdwijnen uit het vliegtuig.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Nu is het nog een bekend verschijnsel als je op het vliegtuig stapt: je pakt een papieren krantje van de stapel om nog even snel te lezen wat er in de wereld gebeurt. In zo’n kleine ruimte is een papieren krant eigenlijk helemaal niet handig: je ontneemt anderen het zicht en bij het omslaan van de pagina’s sla je je buurman bijna in het gezicht. KLM Media lijkt de kranten op termijn te willen afschaffen. KLM-passagiers kunnen voortaan de krant lezen in de KLM Media App, die vanaf nu in de App Store staat.

KLM Media-app voor iPhone

KLM Media-app

Wat je precies kunt lezen is afhankelijk van je reisklasse en het Flying Blue-niveau. Passagiers hebben vanaf 30 uur voor vertrek de mogelijkheid om kranten te downloaden, die ze vervolgens onderweg offline kunnen lezen. Holland Herald, het eigen magazine van KLM, is uiteraard beschikbaar in de app. Verder vind je bij de introductie de volgende 13 kranten: Le Monde, Wall Street Journal, USA Today, Die Welt, El Pais, De Telegraaf, China News Weekly, International New York Times, Financial Times, China Times, Financieele Dagblad, Volkskrant en Trouw. Op termijn zullen er meer kranten en tijdschriften bij komen.

KLM Media-app voor iPad

KLM onderzoekt nog of ze de app kunnen uitbreiden met meer entertainment, bijvoorbeeld films en series. In dat geval kan ook het entertainmentsysteem in de vliegtuigen worden afgeschaft. Inloggen doe je met je Flying Blue- of KLM-account of met de boekingscode. Budgetreizigers hebben de mogelijkheid om 1 krant en 1 tijdschrift te lezen, terwijl reizigers met een hogere status toegang krijgen tot de hele mediacollectie. Je downloadt alleen de publicaties die je wilt lezen. Heb je geen boeking, dan kun je alleen de inflight magazines lezen.

De app is wereldwijd verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees, Russisch, Vereenvoudigd Chinees en Vereenvoudigd Taiwanees.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2016, 21:34
Categorie Apps
Onderwerpen klm, kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.