Dropbox-logo

Dropbox werkt nu samen met iMessage en Picture in Picture op de iPad

Dropbox heeft een nieuwe update voor haar iOS-app uitgebracht. Met deze update is er een iMessage-app toegevoegd, waardoor je sneller bestanden kunt delen. Ook werkt de iPad-app nu met Picture in Picture en is er een nieuwe widget waar je meer mee kunt doen.

Dropbox heeft een nieuwe versie van haar app uitgebracht waar de nodige nieuwe functies aan toegevoegd zijn. Zo heeft de Dropbox-app (link) een eigen iMessage-versie, zodat je rechtstreeks vanuit een chatgesprek kunt samenwerken met je vrienden. Ook kun je nu via de Dropbox-app PDF-bestanden ondertekenen en kun je Picture in Picture op de iPad gebruiken zodat je video’s vanuit Dropbox kunt bekijken terwijl je werkt aan in een andere app.


Dropbox-logo

iMessage-app en nieuwe widget voor Dropbox

Ben je met een vriend of vriendin aan het chatten over een bepaald document, dan is het niet meer nodig om te wisselen tussen de Berichten-app en Dropbox. Met de iMessage-extensie van Dropbox kun je nu direct een bestand delen met een vriend of vriendin, waardoor je niet terug hoeft te keren naar de Dropbox-app. Dit maakt het delen van een Dropbox-bestand een stukje sneller, helemaal als je al midden in een iMessage-gesprek zit. Bovendien heeft Dropbox een nieuwe widget voor het toegangsscherm gekregen. De vorige widget liet alleen zien wat er onlangs geüpload is, maar de nieuwe versie kun je snel bestanden maken, bekijken en uploaden. Je kunt ook eenvoudig documenten of ontvangstbewijzen scannen naar je eigen Dropbox-account.

De iPad-versie heeft ook een nieuwe extra functie gekregen. Deze ondersteunt vanaf nu Picture in Picture, zodat je video’s kunt bekijken terwijl je andere apps gebruikt. Hoewel Dropbox in eerste instantie geen typische video-app is, is het wel handig dat je de app kunt afsluiten terwijl je een geüpload videobestand bekijkt. Binnenkort komt hier nog Slide Over en Split View bij, waardoor je Dropbox naast andere apps kunt gebruiken.

Bekijk ook

Picture in Picture gebruiken op de iPad: zo werkt het

Met Picture in Picture is het mogelijk om video's op de iPad te laten afspelen terwijl je andere apps gebruikt. Deze handige stand is op meerdere manieren te activeren en in deze tip lees je er alles over.

Naast deze functies kun je ook nog makkelijk PDF-bestanden ondertekenen en word je met behulp van meldingen op de hoogte gehouden zodra iemand een nieuwe versie opslaat van het bestand dat je bekijkt. Als je wil zien wat er gewijzigd is, kun je het bestand met één tik opnieuw laden.

Bekijk ook

De beste cloudopslagdiensten voor iPhone en iPad

Welke clouddiensten voor iPhone en iPad zijn de beste? Wij bekeken de verschillende diensten en wijzen aan welke de beste zijn. Waar krijg je veel gratis opslag? Bij welke zit het goed met je privacy?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 oktober 2016 om 18:00
Onderwerp
Categorie
Apps
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.