android-wear-bike

Android Wear stuurt geen gezondheidsdata naar Apple’s HealthKit

Android Wear werkt niet samen met Apple's HealthKit, waardoor je gezondheidsdata niet in de Gezondheid-app zullen verschijnen.

android-wear-bike
Afgelopen maandag bracht Google een app uit die ervoor zorgt dat de iPhone samenwerkt met bepaalde Android Wear-modellen, zoals de LG Watch Urbane. Toch verloopt de samenwerking niet geheel vlekkeloos, want de gegevens die de Android Wear bijhoudt over je hartslag en stappen, zijn niet compatibel met Apple’s HealthKit. Hierdoor verschijnen de gegevens niet in de Gezondheid-app op je iPhone.


Geen HealthKit: bewuste keuze

Apple heeft bevestigd dat de data die Android Wear bijhoudt, niet zal verschijnen in de Gezondheid-app. Apple voegde daaraan toe, dat het de keuze van Google zelf is om wel of geen gebruik te maken van Apple’s HealthKit. In plaats daarvan verschijnen de gegevens in Google’s eigen gezondheidsdashboard, genaamd Google Fit. Overigens ondersteunt Android Wear helemaal geen apps die niet van Google afkomstig zijn.

Google bevestigde zelf ook dat fitnessdata die Android Wear verzamelt niet naar HealthKit wordt doorgestuurd. De Google-woordvoerster probeerde dat goed te praten, door uit te leggen dat veel andere dingen wel werken: “Dat gezegd hebbende: Android Wear op iOS ondersteunt absoluut de overgrote meerderheid van Wear-functies waar onze Android-gebruikers gek op zijn”. Dat is goed om te weten, maar het werpt wel drempels op voor mensen die overwegen een Android Wear-horloge te nemen om daarmee te gaan sporten. Tegelijk is de beslissing wel te begrijpen: er is een moordende concurrentie gaande tussen bedrijven die gezondheidsdata willen verzamelen en Google houdt die data liever voor zichzelf. Ook marktleider Fitbit werkt niet samen met Apple’s HealthKit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.