steve-jobs-campus-uitbreiding

Bijzonder: nieuwe video van Apple Campus 2 met commentaar van Steve Jobs

Een nieuwe drone-video laat de voortgang van Apple Campus 2 zien, het nieuwe hoofdkantoor van Apple. Bijzonder is dat Steve Jobs persoonlijk commentaar geeft.

steve-jobs-campus-uitbreidingOp YouTube is een filmpje verschenen, waarmee je de voortgang van Apple Campus 2 kunt bekijken. Wat het filmpje bijzonder maakt is, dat er commentaar van Steve Jobs onder is gemonteerd. Terwijl je naar vogelvlucht-beelden van het nieuwe Apple-hoofdkwartier kijkt, hoor je de stem en zie je fragmenten van Steve Jobs, die zich vóór zijn overlijden enorm inspande om de bouwplannen goedgekeurd te krijgen bij de gemeente Cupertino.

Drone-video toont voortgang

De video is gemaakt met een DJI Inspire 1, een professionele drone met bijbehorende app, die ook door consumenten kan worden gebruikt maar wel vrij prijzig is: je betaalt er in Nederland 3.000 euro voor. De drone vliegt over Apple’s nieuwe hoofdkantoor in Cupertino, dat volgend jaar moet zijn afgerond. Het commentaar van Steve Jobs dateert uit 2011. “Met deze video ontdek je hopelijk iets nieuws, wat je nog niet wist over ’s werelds grootste bedrijf”, meldt de maker van de video. De blauwdrukken die in de video te zien zijn, verkreeg de maker door ze op te vragen bij de gemeente Cupertino.

Wil je de volledige video van Steve Jobs zien, tijdens de vergadering op 7 juni 2011, dan kun je ook op YouTube terecht:

Auditorium en parkeergarage bijna klaar

Er wordt flink doorgebouwd om Apple Campus 2 op tijd klaar te krijgen. De tweede parkeergarage aan de westkant van het terrein is bijna klaar, terwijl het auditorium inmiddels voorzien is van binnenmuren. Dit is de plek waar Apple vermoedelijk in de toekomst alle nieuwe producten gaat aankondigen. Ze hoeven dan niet meer uit te wijken naar externe gebouwen, zoals Bill Graham Civic Center, waar het media-event van 9 september plaatsvindt. Als alles klaar is, bestaat Apple Campus 2 uit een gigantisch rond gebouw in de vorm van een ruimteschip, met ondergrondse parkeergarages, een 10.000 vierkante meter groot fitnesscentrum, een 12.000 vierkante meter groot auditorium en een bezoekerscentrum. Eerder schreven we meer over dat bezoekerscentrum, waar je onder andere een observatiedek, café en Apple Store zult vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 september 2015 om 10:50
Onderwerp
Categorie
Apple
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.