intel_logo

Energiezuinige Intel Skylake-chips pas vanaf 2016 in de eerste Macs verwacht

Intel heeft gedetailleerde informatie vrijgegeven over de Skylake-processoren, bedoeld voor laptops en desktops. Ze zullen pas begin 2016 in de eerste MacBooks en iMacs verschijnen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

intel-logo-bedrijfIntel heeft gedetailleerde informatie vrijgegeven over de komende Skylake-processoren, bedoeld voor laptops en desktops. Dat deden ze vlak voordat de IFA-beurs in Berlijn van start gaat. De zesde generatie Intel-chips zal begin 2016 in de eerste iMacs en MacBooks te vinden zijn.

De Skylake-familie bestaat uit maar liefst 48 processors voor laptops en desktop. In augustus bracht Intel al de Core i7-6700K en Core i5-6600K voor de desktop nu. Nu volgt er een groter aantal processoren, vooral bedoeld voor laptops. Ze zijn allemaal gebaseerd op de Skylake-architectuur. De Intel Skylake-processoren leveren een meer rekenkracht en betere grafische prestaties, maar gebruiken ook minder energie, zodat de batterij van je MacBook langer meegaat. Apple zal ze waarschijnlijk allemaal toepassen in modellen van de MacBook, MacBook Air, MacBook Pro en iMac, die komend jaar verschijnen.

intel skylake processor

Skylake: vooral betere grafische prestaties

De betere prestaties zijn vooral te danken aan de nieuwe GT4-GPU, die voorzien is van 72 execution units, terwijl het maximum bij Broadwell op 48 lag. Zoals op de foto te zien is, zijn ze compacter dan de Broadwell-chips.

Voor de MacBooks zijn de nieuwe H-, U- en Y-serie perfect, waarbij je de laatste terug zal zien als de Core M-serie. Die bestaat uit drie varianten: de Core M3, Core M5 en Core M7. Voor de desktop kun je kiezen uit Core i3, i5 en i7. Apple gebruikt voor de huidige MacBooks en iMacs ook Intel-processoren en de kans is dus groot dat we ze op termijn terug zullen zien in de nieuwste modellen.

Hieronder zie je de specs van de Core M-processors; dit slechts één van de 11 tabellen met specificaties die Intel heeft vrijgegeven.

intel-core-m-skylake

Veel meer achtergrondinformatie over deze nieuwe Intel Skylake-processoren vind je in dit artikel van Ars Technica.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2015, 13:44
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen intel, processor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.